Ми у Facebook
05.10.2011, 10:13

Рівненський мототрек, як і стадіон, хочуть поділити

"Забрати" у громадської організації та передати у спільну комунальну власність міста та області прагнуть іще одну спортивну споруду Рівненщини.
Потенційне співфінансування рівненського стадіону "Авангард" з міського та обласного бюджетів надихнуло голову РОДА Василя Берташа на іще одне "реформування" місцевих спортивних споруд. Зокрема, за таким же зразком хочуть "оформити" й мототрек.

— Сьогодні мототрек на балансі громадської організації, земля там не виділена, право власності не оформлене, — зазначив Василь Берташ. — Але його стан жахливий. Я розумію, що громадська організація не має коштів, щоб зробити реконструкцію. Останні змагання, які проводилися на мототреці, — тому підтвердження. Поприїжджали гості, а тут наші трибуни... Мабуть, про нас негарно говорили. І це при тому, що виділялися бюджетні гроші, і дошки, і фарба, все це ми робили. Якщо він буде у спільній комунальній власності, зможемо привести його до ладу. До речі, це унікальна споруда. Вона така одна в Україні. Це гордість і області, і міста. Тому є така пропозиція співфінансування, думаю, місто не буде заперечувати.

Про перспективи співфінансування знає й голова РОО ТСОУ Сергій Кошин. От тільки думку про спільну власність відкидає:

— У нас ніхто не може забрати мототрек, бо це власність ТСОУ. Кілька років тому там незаконно викупили два сектори, через що ми не можемо оформити це документально. Але ми готуємо документи в суд, щоб таки відстояти своє. Ми зустрічалися з головою ОДА і обговорювали це питання. Можливе створення комунального клубу зі спідвею, у фінансуванні якого б взяли участь і ТСОУ, і місто, й область. До речі, під час останніх змагань — чемпіонату Європи зі спідвею — наш мототрек оцінили дуже добре, а ми підготували його практично власними зусиллями, — зазначив Сергій Кошин.





На правах реклами