Ми у Facebook
05.10.2011, 11:01

Рівненська молодь шукала у бібліотеці загублену книгу

Саме такою була кінцева мета учасників першого молодіжного квесту, організованого Рівненською обласною бібліотекою. Такий неординарний захід дозволив учасникам квесту не лише продемонструвати свою ерудицію, а й позмагатися із конкурентами у швидкості та кмітливості.
Учасниками квесту стали більше десятка молодих людей, сповнених азарту та бажання незвично й оригінально провести час. Хлопців та дівчат розділили на команди по 2 чи 3 чоловіки у кожній.

За легендою, команди мали віднайти у сховищах бібліотеки цінне видання, що було заховане у часи Другої світової війни працівниками бібліотеки від німецько-фашистських загарбників.

На початку квесту молоді пошуковці, переважно студенти, отримали завдання, відповідь на яке мала привести їх до наступного "ключа". Так, поетапно, команди розгадали одне за одним 10 завдань.



Змагання тривали близько 1,5 години, за цей час учасники оббігали не лише всі відділи бібліотеки, а навіть хол та гардероб. Місця, де організатори заховали завдання, були дуже незвичними — диван, вікно, піаніно та навіть урна для сміття :)

Після завершення квесту команду-переможця нагородили цінним призом, яким став подарунковий сертифікат на суму 50 грн у книжковому супермаркеті “Буква+”.



— Враження супер! Все сподобалось! — розповіла після квесту одна з учасниць Ірина Костюк. — Дуже цікавим було те, що змогла перевірити власні знання та ерудицію. Вважаю, що наступний квест можна було б урізноманітнити, щоб команди рухалися до цілі різними шляхами, а не одним. Я обов'язково прийду на наступний квест і приведу з собою своїх друзів.

— Це досить нетипова ідея для бібліотеки, — розповідає організатор квесту Юлія Ковальчук. — Бібліотека старається організовувати заходи для молоді, оскільки переважна більшість наших відвідувачів — це старшокласники та студенти. Проте їх не так легко зацікавити й запросити до бібліотеки, тому й виникла ідея зробити такий захід. Ми орієнтувалися не на кількість, а на якість, аби зібралися саме прихильники активних та інтелектуальних ігор. Вважаю, що квест вдався і всі залишилися задоволеними.





На правах реклами