Ми у Facebook
05.10.2011, 16:15

Для українців готують новий комунальний тариф

В Україні планується запровадити новий тариф для населення — за переробку сміття.
Про це повідомив голова Держагентства з інвестицій та нацпроектів Владислав Каськів.

На прес-конференції йшлося про нацпроект "Чисте місто", який, зокрема, передбачає будівництво заводів з переробки сміття. Для початку — в 10 містах.

Каськів підкреслив, що концепція нацпроекту "Чисте місто" передбачає не тільки будівництво заводів, а й побудову цілого "ланцюжка" для вирішення питання з відходами в Україні.

У тому числі, за словами Каськіва, планується введення нового тарифу на переробку сміття.

— Фактично мова йде про введення в Україні нового тарифу на переробку сміття, — сказав Каськів.

На уточнювальне запитання, яким може бути цей тариф, Каськів зазначив:

— Це залежить від багатьох факторів. По-перше, це має бути закріплено законодавчо. Зараз я не можу сказати, яке рішення прийме законодавець: чи це буде одна комісія, яка регулюватиме ці тарифи, — центральна, або ця функція буде передана на місця. Друге питання — за якими принципами будуть формуватися ці тарифи.

— Їх (тариф за переробку сміття — ред.) не можна не вводити тому, що інакше ми потонемо в смітті, — додав глава Держагентства.

При цьому Каськів озвучив попередні цифри.

— Я не хочу сьогодні називати конкретні цифри, але фактично, за нашими попередніми аналізами, діапазон може бути від 30 до 55 доларів за тонну. Залежно від місця, міста, умов, технології переробки і т.д. У принципі це дуже нормальний тариф, виходячи зі світової практики. Він у кілька разів нижчий, ніж в інших країнах, — сказав Каськів.

До теми:
У Рівному визначили, хто будуватиме сміттєпереробний завод
У Рівному розпочали будівництво сміттєсортувального заводу [+Фото]





На правах реклами