Ми у Facebook
11.10.2011, 13:38

50 красунь приїдуть до Рівного на всеукраїнський конкурс "Бурштинова корона України"

Фінал всеукраїнського конкурсу краси "Бурштинова корона України" відбудеться 20 жовтня у Рівненському обласному академічному музично-драматичному театрі.
— Це буде десятий, ювілейний, конкурсний проект, яким я опікуюсь як організатор, — розповідає директор Агентства моделей "ART models" Оксана Ігас. — Надзвичайно приємно, що він набув всеукраїнського масштабу. Учасниці конкурсу представлятимуть усі регіони України. У більшості випадків кожен регіон представлятимуть по дві дівчини, у деяких — одна або троє.

Господарка модельного царства — Оксана Ігас

Учасниці конкурсу приїдуть до Рівного 14 жовтня. Починаючи з вечора того ж дня на них чекатиме насичена програма підготовки до фіналу.

Власне у фіналі глядачі побачать красунь у п'яти виходах. Першим буде вихід учасниць в однаковому одязі, зі стрічками міст, які вони представлятимуть. У другому красуні продемонструють національний одяг із колоритом регіону, з якого приїхали. Після цього журі залишить для подальшого змагання лише половину дівчат. Відтак, у третьому виході глядачі побачать уже 25 красунь — у купальниках. Далі — знову "відсів": у четвертому і п'ятому виходах замагатиметься лише по 12 учасниць. Спочатку фіналістки вразять глядачів та журі виходом у спеціально створених для конкурсу колекційних сукнях, оздоблених бурштином. (Готує їх дизайнер світового бренду Dolloris Зінаїда Троянчук спільно з торговою маркою "Рівненський бурштин"). І, зрештою, останній вихід — у вечірніх сукнях від резидента Ukrainian Fashion Week Наталії Анрі.

Оксана Ігас обіцяє глядачам конкурсу феєричне дійство
Оксана Ігас обіцяє глядачам конкурсу феєричне дійство


— Конкурс "Бурштинова корона України" стане своєрідною "родзинкою" ІІІ Міжнародної конференції бурштиністів — науковців, які досліджують бурштинову тематику, — розповідає заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов, який особисто докладає чимало зусиль для популяризації Рівного як бурштинової столиці України. — Вже маємо підтвердження про участь від більш як десятка науковців з України, Росії, Білорусі та Польщі. Крім того, організуємо онлайн-підключення до роботи конференції науковців здалека, зокрема, з Австралії. Сам формат науково-практичної конференції — традиційний для подібних заходів, але ми розглядаємо конкурс "Бурштинова корона України" та конференцію як єдине ціле. Завдання в нас — складне і непересічне: зробити так, щоб і в Україні, і в навколишньому світі знали, що рівненський бурштин — якщо не кращий, то принаймні не гірший від прибалтійського чи австралійського.



Зважаючи на назву та спрямованість конкурсу, цілком логічно і прогнозовано, що корона його переможниці буде оздоблена саме бурштином. За словами Олексія Губанова, над виготовленням корони працюють фахівці асоціації "Український бурштиновий світ", а в якості консультанта до проекту долучена одна з найвідоміших дизайнерів-ювелірів України Ірина Карпова. До речі, незважаючи на те, представниця якого міста переможе у конкурсі, бурштинова корона залишиться у Рівному — вона має стати окрасою нашого Музею бурштину.

За задумом організаторів, підготовка учасниць "Бурштинової корони України" до фіналу конкурсу матиме виразну благодійну складову. Організацією циклу благодійних заходів опікується обличчя конкурсу — "Перлина Рівного-2010" та "Міс Галичина-2011", модель Агентства моделей "ART models" Анастасія Кирилецька.



— Ми підтримаємо обласний благодійний проект "Подаруй можливість жити", спрямований на підтримку маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення Рівненської обласної лікарні, — каже Анастасія Кирилецька. — Під час фіналу конкурсу розповсюджуватимемо календарики з фото його учасниць. З допомогою купонів, прикріплених до цих календариків, визначатиметься володарка глядацьких симпатій. А кошти від продажу календариків підуть у фонд підтримки благодійного проекту.

Більше про акцію "Подаруй можливість жити"

Інша благодійна акція, яку проведуть красуні під керівництвом Анастасії Кирилецької, матиме назву "Обійми на допомогу дітям". Фіналістки "Бурштинової корони України" в один із передконкурсних днів вийдуть у центр Рівного і збиратимуть благодійні пожертви у фонд проекту "Подаруй можливість жити" в обмін на... власні обійми. Досвід участі в такій дещо незвичній акції у Анастасії Кирилецької вже є — навесні нинішнього року рівнянка разом із іншими учасницями народного конкуру краси "Міс Галичина" збирали кошти для дитячих будинків, обіймаючи жителів Трускавця.

— Також ми з дівчатами плануємо відвідати дитячі будинки, поспілкуватись із їхніми вихованцями, вручити діткам подарунки, — продовжує Анастасія Кирилецька. — Вже маємо кількох партнерів у цьому проекті. Впевнена: це і для дівчат буде хороший досвід, і діткам увага дуже потрібна!

— "ART models" не вперше підтримує масштабний обласний благодійний проект "Подаруй можливість жити", — додає ініціатор проекту, керівник прес-служби Рівненської облдержадміністрації Юлія Гуменюк. — У червні, під час дитячого фестивалю краси "Перлинка Рівного", моделі "ART models" зібрали серед глядачів у міському парку 2 тисячі гривень. На ці кошти для онкогематологічного відділення закупили медикаменти та матеріали, які були найбільш потрібні на той момент.

Відвідувачі нашого порталу матимуть змогу познайомитись із учасницями "Бурштинової корони України" та слідкувати за ходом підготовки до фіналу конкурсу. Також плануємо провести інтернет-голосування, переможниця якого отримає відзнаку у номінації "Симпатія "ОГО".





На правах реклами