Ми у Facebook
15.10.2011, 15:54

Рівне має ще один рекорд України — "Фотовернісаж на Покрову" [+Фото]

У Рівному відбулось урочисте відкриття шостого міжнародного салону "Фотовернісаж на Покрову". У ньому взяли участь 400 учасників з 57 країн світу, які надіслали понад 4,5 тисячі робіт. Відповідний рекорд офіційно зафіксований у "Книзі рекордів України".
Шостий рік поспіль на свято Покрови Рівне стає українським центром фотографічного мистецтва. Творча енергія фотохудожника і видавця Олександра Харвата щороку не тільки піднімає рівень салону, а й залучає все більше учасників. Цьогоріч свої сили спробували аж 400 учасників із 57 країн світу.


— Досягти цього вдалось завдяки якісній та відповідальній роботі оргкомітету, журі, — зауважив організатор "Фотовернісажу на Покрову" Олександр Харват. — Наш салон став всесвітньо відомим брендом, який популяризує Рівне на всіх континентах. Це визнала і "Книга рекордів України". На жаль, на відкриття вернісажу редактор книги приїхати не зміг, втім нам обов’язково вручать сертифікат. Також приємно, що 27 рівненських фотохудожників не тільки спробували свої сили, а й отримали нагороди.



Рівнянка Олена Зень на цьогорічному вернісажі виборола одразу дві золоті медалі: краще фото "Ню" у секції "Відкрита" та краще фото у секції "Фоторепортаж".



— Золота медаль за фоторепортаж особливо цінна, — зізналась фотохудожниця. — Адже фото "Онко" має свою історію. Зроблене воно під час зйомки в онкогематологічному відділенні дитячої обласної лікарні для благодійної акції. Журі цього не знало, але відзначило саме це фото, яке раніше зробило добру справу.


Учасники отримали медалі та дипломи у шести категоріях — природа, вода, портрет, репортаж, вільна тема та футбол. Остання — присвячена проведенню в Україні Євро-2012. Гран-прі "Фотовернісажу на Покрову" отримав фотохудожник Гі Хао з Китаю.


Оцінювало роботи і міжнародне журі фестивалю — Бернд Маі (Німеччина), Любомир Шмід (Словаччина), Теодор Пантеа (Румунія), Олександр Жилін (Київ) та Олександр Харват.


— Олександру вдається щороку ідеально змінювати склад журі, вдало оцінювати нові віяння у фотографічному мистецтві, — зауважив Олександр Жилін.

Урочисте нагородження вдало доповнили виступи творчих колективів — "Сузіря "Едельвейс", "Лісова пісня", "Срібна терція".

Переглянути експозицію можна у холі Рівненського обласного музично-драматичного театру та у галереї "У фарватері істин" (ТЦ "Злата Плаза").





На правах реклами