Ми у Facebook
17.10.2011, 12:16

У Квасилові на Рівненщині 300 дітям не вистачає місць у садочку [+Фото]


Нову групу планують відкрити у Квасилівському дошкільному навчальному закладі. Тут місця в садочку не вистачає понад 300 малюкам. Новою групою влада хоче забезпечити можливість навчатися хоча б п’ятирічкам.
За словами селищного голови Квасилова Дмитра Крета, з кожним роком у селищі народжується все більше дітей. У 2009 році народилось 109 діток, у 2010-му — 120, за десять місяців 2011-го — вже 90. Для 10-тисячного Квасилова — показники більш ніж оптимістичні.

Тепер влада зіткнулась з новою проблемою — діткам катастрофічно не вистачає місць у єдиному ДНЗ.



— Колись у 90-х скорочували кількість груп, тепер змушені швидкими темпами їх відроджувати, — зауважила завідуюча Квасилівського ДНЗ Ольга Лисак. — Загалом у Квасилові понад 700 дітей дошкільного віку, в садочок ходять — 250. А на черзі перебувають ще 300. Запланували відкрити одну групу цьогоріч, наступну — у 2013 році.



За словами Ольги Лисак, відкриття та утримання нової групи впродовж року обійдеться у 250 тис. грн. Більшість витрат під час першого року ляже на спонсорів та батьків, адже місцева влада фінансуватиме групу лише з другого року роботи.

Втім, відкриттям нової групи хочуть принаймні забезпечити право п’ятирічних дітей на дошкільну освіту.



Перший заступник голови Рівненської ОДА Анатолій Юхименко під час робочої поїздки відвідав ДНЗ та відзначив високий рівень роботи колективу, а також пообіцяв сприяти у виділенні фінансування.





На правах реклами