Ми у Facebook
19.10.2011, 09:15

У Рівному можуть закрити два ЖКП

Фінансові труднощі житлово-комунальних підприємств Рівного, здається, вже нікого не дивують. Втім, одне з найбільш проблемних ЖКП міста — “Центральне” — стільки разів потрапляло у чорний список, що зайшла мова про його можливе закриття.
Борги ЖКП “Центральне” постійно зростають, рахунки заблоковані через несплати Пенсійному фонду, податковій та в виграних у ЖКП судах. За останні кілька років тут змінили вже трьох керівників, але ситуація не покращується. Під час засідання виконавчого комітету міський голова Рівного Володимир Хомко запропонував ліквідували “Центральне” як таке.


— Проблеми є не тільки в ЖКП “Центральне”, вони є скрізь, — зазначив заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький. — Причин цьому кілька. Перш за все, ми надто довго гралися з тарифами для ЖКП і, напевно, догралися. Вони завжди були політичними. Я розумію, що треба захищати населення, але робити це треба за законом. Чому від незатвердженого вчасно тарифу має потерпати ЖКП? До того ж час показав, що ЖКП як такі потихеньку відживають.


За словами Олексія Хмилецького, нині проводяться аудити чотирьох ЖКП, їх заслухали на балансовій комісії, розглянуті їх результати, відчули зможуть вони чи ні знайти шляхи виходу із ситуації. Втім, по “Центральному” і “Парковому” рішення практично прийняті.


— За результатами аудиту буде прийняте рішення, що з ними робити далі. Напевне, будинки будуть передані на обслуговування іншим ЖКП, які виявилися стійкішими, — зазначив зам мера.





На правах реклами