Ми у Facebook
20.10.2011, 11:55

Чим вам запам’ятався Віктор Чайка? [ОПИТУВАННЯ]

“Рівне пам'ятає” — це не просто напис на рекламних щитах, які цими днями з'явились у місті. Це — правда, як правдою є те, що ще за життя Віктор Анатолійович став для Рівного людиною-легендою.
Віктор ДАНИЛОВ, директор ТРК “Рівне 1”, засновник ВД “ОГО”:
— У 1998-му я разом із друзями-однодумцями був серед тих людей, які ініціювали повернення Віктора Чайки на посаду міського голови. Увечері напередодні першого ж дня на посаді міського голови Віктор Анатолійович зателефонував мені й запросив на планерку на площі Короленка на сьому годину ранку. Досі пам'ятаю, як швидко та енергійно він роздавав доручення керівникам комунальних служб та власникам навколишніх фірм. “Нагрузили” і мене — викласти бруківкою територію навколо приміщення “ОГО”. А ще пригадую, як Віктор Чайка посеред дня несподівано зайшов до офісу нашої телекомпанії — обговорити, як облагородити навколишню територію. У цьому — весь Чайка. З перших днів на посаді він включився в наведення порядку в місті, і ми йому в цьому завжди допомагали.

Сергій ВАСИЛЬЧУК, заступник міського голови Рівного:
— Завдяки Віктору Анатолійовичу я отримав другу вищу освіту. На одній із сесій Рівненської міської ради Віктор Анатолійович розповів нам, що є можливість здобути вищу освіту за спеціальністю "Державна служба", здобувши освітньо-кваліфікаційний рівень магістра державної служби. Для цього потрібно було вчитися у Національному університеті "Острозька академія". Мене це зацікавило, і він також сказав мені: "Ти молодий, і тобі це потрібно. Йди вчитись". Наступного ранку, щойно я прийшов на роботу, Віктор Анатолійович дзвонить мені і питає, чи я пішов вчитися. Я відповів, що ще не встиг прийняти рішення. На що він мені відповів: "Не тягни". Так фактично він мене змусив отримати цю освіту.

Віра МЕЛЬНИК, начальник управління праці та соціального захисту населення Рівненського міськвиконкому:
— Спогадів про Віктора Анатолійовича дуже багато. Часто його згадую. Це була людина з феноменальною пам’яттю. Пригадую, як у 80-ті роки, коли працювала заступником начальника відділу соцзахисту і моя керівник була у відпустці, щопонеділка ходила на наради у міськвиконком на восьму ранку. І керівник мені завжди наголошувала на тому, щоб я не сміялася, адже отримаю на горіхи за всі невиконані справи, які колись були. А Віктор Анатолійович завжди настільки влучно і дотепно висловлювався, що інколи сміх було складно стримати. Тоді він звертався до мене і казав: "Вы не сделала". Тож я щипала себе за ногу, аби не сміятися. За той місяць, поки вона була у відпустці, моя нога стала синьою. Віктор Анатолійович завдання ставив один раз і міг згадати через рік, якщо його не виконати. Він завжди знав, хто як працює. А серед рівнян користувався авторитетом. Пригадую, як мама розповідала: “У нас у дворі Чайка був, адже дірки заасфальтували, причому латали дуже швидко”.

Мар’ян ГОДА, директор ВАТ “Рівень”:
— Колись на балансі нашого заводу був будинок на 35 квартир. Ми займались його опаленням. Проте це не завжди було дієво, та ще й дорого. Розробили проект для встановлення його мешканцям автономного опалення. Все зробили і, нібито, людям сподобався результат. Проте викликає мене Віктор Чайка і говорить, що є скарги від мешканців будинку на якість нового опалення. Віктор Анатолійович був дуже сердитий, побагровів та не особливо добирав для мене “теплі” слова. Сказав, що якщо я не вирішу проблему і скарги продовжаться, то у мене будуть проблеми. Проте я встиг йому сказати, що скаржиться лише один мешканець, і це колишній прокурор. А всі знають, що у Віктора Чайки стосунки із прокурорами були, м’яко кажучи, “недружні”. Тож, коли він про це дізнався, змінив гнів на милість.

Сьогодні Віктору Чайці виповнилося б 70...

Степан ЗАГИНЕЙ, начальник КП "Рівнеелектротранс":
— Був час, коли Віктор Анатолійович був начальником Облавтоуправління. Восени традиційно звозили буряки. Він їздив у колгоспи та спілкувався із їхніми головами, слідкував за процесом перевезення овочів. І ось у молодого водія, який їхав із цим вантажем, спустився скат. Він був недосвідчений і не знав, що робити. Поряд проїздив на "Волзі" Віктор Чайка. Зупинився, вийшов з машини, взяв кувалду і почав розбортовувати скат. Через 15 хвилин все зробив, накачав колесо. Ніхто, в тому числі і хлопець, не знав, хто йому допоміг. Лише, коли Віктор Анатолійович поїхав, здогадались.

А чим Вам, рівняни, запам'ятався Віктор Чайка?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ