Ми у Facebook
20.10.2011, 14:24

У рівненському "водніку" за "благодійні" внески купують квартири викладачам?

Ректор Василь Гурин підписав відповідь на запит, яка суперечить закону. Проректор Григорій Сапсай розповідає, що батьки добровільно віддають університету тисячі гривень на квартири викладачам.
Таку, здавалося б, малоймовірну інформацію було отримано журналістом Рівненського агентства журналістських розслідувань від проректора Національного університету водного господарства та природокористування Григорія Сапсая. А тим часом викладачі цього закладу нарікають, що навіть на папір для іспитів змушені просити кошти у студентів.

Приводом, що спонукав журналіста Агентства звернутися до адміністрації НУВГП, послужила наступна інформація, оприлюднена 4 вересня 2011 року на сайті "Наші гроші":

Національний університет водного господарства та природокористування за результатами тендеру 26 серпня 2011 року придбав у фізособи Стаднічук Р.В. квартиру за 288 тис грн. або $36 тис. Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель".

Згідно з документацією конкурсних торгів університет мав придбати двокімнатну або трикімнатну квартиру в центрі Рівного загальною площею не менше 44 кв. м.

В річному плані закупівель університету йдеться про закупівлю двокімнатної квартири в місті Рівне за кошти державного бюджету «на виконання окремих доручень». Ні в документації конкурсних торгів, ні в плані закупівель не вказано, для кого придбане житло.

Невже держава виділяє кошти вищим навчальним закладам на придбання квартир? У таке благо складно повірити. І що це за "кошти державного бюджету на виконання окремих доручень"?

За роз’ясненням журналіст Агентства звернулася до адміністрації НУВГП, а саме до проректора Григорія Сапсая. Під час зустрічі пан Сапсай пояснив, що, відповідно до пункту 5.1.12. колективного договору між адміністрацією і профспілковим комітетом закладу, адміністрація і профспілковий комітет університету можуть позачергово виділяти житло висококваліфікованим спеціалістам за поданням зборів трудових колективів факультетів і за згодою конференції трудового колективу.

З метою зміцнення кадрового потенціалу міста купувати та частково відшкодовувати витрати на придбання квартир за рахунок коштів, отриманих на виконання окремих доручень університету і факультетів для науково-педагогічних працівників, які мають ступінь доктора наук, кандидата, або вчене звання професора, доцента, та які перебувають на квартирному обліку.

ЧИТАТИ РОЗСЛІДУВАННЯ ДАЛІ





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ