Ми у Facebook
21.10.2011, 17:30

Віталія Кличка у Рівному не пустили до дітей

Відомий спортсмен, лідер політичної партії “УДАР” Віталій Кличко прибув на Рівненщину із робочим візитом учора, 20 жовтня. Графік триденного перебування політика в області розписаний практично похвилинно, аби за короткий час зустрітися із максимальною кількістю мешканців області.
— Чимало людей приходять на зустріч зі мною як зі спортсменом, — не приховує лідер партії “УДАР” Віталій Кличко. — Втім, я роблю усе, аби вийшовши, вони відчули, що були на зустрічі з політиком, аби почули ідеї, які ми відстоюємо, що пропонуємо людям. Якщо задають питання про спорт, я відповідаю, але акцентую, що приїхав саме як лідер політичної сили.
Серед основних меседжів політика — необхідність повернення України до європейського курсу. За його словами, чи не найголовнішою перешкодою для цього стали арешти представників опозиції.
— Не можна вважати, що арешти представників опозиції не мають під собою політичних підстав, — переконаний Віталій Кличко. — Адже коли представники опозиції один за одним опиняються за ґратами, коли немає діалогу між владою та опозицією, це прямий шлях до авторитарного режиму, до диктатури. Ми висловили свою позицію з цього приводу: кожен політик за свої політичні дії повинен нести політичну відповідальність, а не кримінальну. І суспільство повинне висловити вирок цим крокам, якими б вони не були — правильними чи ні. Коли говорити про вирок Юлії Тимошенко, без сумніву, за ним стоїть політична мотивація. Якщо у нас суд заполітизований, то про яке чесне судочинство ми можемо говорити? Арешт представників опозиції — це крок назад від демократичних досягнень України. Ці процеси відділяють нас від поставлених пріоритетів — європейської інтеграції та європейських цінностей.
І хоч аналітики прогнозують зміну ситуації в країні шляхом революції, Віталій Кличко сподівається, що цього не станеться. А парламентські вибори 2012 року дозволять законним шляхом змінити політичну еліту України.
— Україна в такому стані, бо є політики не зацікавлені працювати на благо країни, вони працюють на свій гаманець. І потрібна політична воля, аби пройшла зміна еліт. Кредит довіри, який має наша політична сила, дозволяє говорити про те, що ми будемо представлені у Верховній Раді. Упевнений, що зможемо об’єднатися з іншими опозиційними партіями у парламенті, аби диктувати умови українців, а не фінансових груп. Це наша мета, — наголосив політик. — Ми дуже молода політична сила, але за цей час довели, що можемо отримати підтримку громадян. Ми не заплямовані ганьбою чи поганою історією. І тому нині маємо великий кредит довіри наших громадян та хорошу репутацію. Бо вже довели: йдемо до влади не за грошима чи землею, а для того, щоб змінити основні принципи, які не відповідають сучасному українському суспільству, і впевнені, що можемо це зробити. Ми боремося за кожен голос, за інтереси людей. Пропонуємо те, що можемо зробити, беремо на себе відповідальність і будемо нести цю відповідальність. Розуміємо, що боротьба буде складна, буде шалений адміністративний тиск, але впевнені, що отримаємо хороший результат і зуміємо його втримати.
Не приховує Віталій Кличко й президентських амбіцій, втім переконує — це питання не 2012 року.
Аби розповісти більше, Віталій Кличко активно спілкується з мешканцями області. І хоч графік передбачає чимало переїздів, деякі таки довелося скасувати. Зокрема, як повідомили із прес-служби РОО ПП “УДАР”, міська влада заборонила зустріч політика із колективом, учнями та батьками Рівненської ЗОШ №23. На сьогодні ж у політика заплановані зустрічі в Острозі, Здолбунові, Дубні та Млинові.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ