Ми у Facebook
27.10.2011, 11:15

Яка школа найкраща у Рівному?

Тепер це визначатимуть за показниками "живої" роботи вчителів, учнів і батьків.
Сучасні критерії рейтингу для визначення кращих шкіл Рівного запропонувало міське управління освіти.

– Головне завдання школи – добре навчати і виховувати дітей, – впевнена заступник міського голови Галина Кульчинська. – А тому найкращу школу тепер визначатимемо не за сотнями показників у паперових звітах, а за результатами живої праці колективу в п’ятьох напрямах: навчання; виховна робота; методична діяльність педагогів і створення умов для використання їхнього творчого потенціалу; успіхи школи у збереженні здоров’я дітей і в спорті; а також на основі публічного рейтингу закладу, тобто за оцінкою, яку поставлять школі батьки й учні. Школи оцінюватимемо за простими і всім зрозумілими критеріями, а переможців – колективи, які здобули перше, друге і третє місця, – будемо стимулювати матеріально. У 2012 році проситимемо на нагороди 100 тисяч гривень із міського бюджету. Школи зможуть використати ці кошти на свій розсуд: придбати обладнання, відремонтувати приміщення, преміювати успішних педагогів.

Під час обговорення умов нового рейтингу в керівників шкіл виникло небагато питань. Наприклад, один із директорів не погодився з тим, що зі школи зніматимуть бали у разі, коли батьки напишуть в анкеті, що наймають репетиторів. Виявилося, все залежить від мети додаткових занять. Коли репетитор допомагає дитині поглибити знання, підготуватися до олімпіади чи незалежного тестування, то бали ще й додаватимуть. Якщо ж учень не може засвоїти програму, а педагог його не підтягує, школу штрафуватимуть.

– Зрозуміло, що досконалих правил не буває, – підбив підсумки начальник управління освіти Василь Харковець. – Але рейтинг дуже показовий і реальний.





На правах реклами