Ми у Facebook
31.10.2011, 14:30

На Рівненщині не залишиться освітянських довгобудів

Добудувати усі розпочаті школи та медичні установи задумали в області. На це виділили п’ять років часу та чекають мільярд гривень.
Сорок шкіл та дев’ять закладів охорони здоров’я, будівництво яких розпочалося кілька років тому, але досі не завершене, планують закінчити за наступні п’ять років. Принаймні такі перспективи вималював перед членами постійних комісій облради заступник начальника головного управління економіки та інвестиційної політики облдержадміністрації Олександр Карачанський, клопочучи за програму будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів інфраструктури Рівненської області на 2012-2015 роки.

— Усього на виконання цієї програми потрібно більше мільярда гривень. Здебільшого це гроші державного бюджету. Тільки на школи потрібно близько 600 мільйонів. Якщо в ідеалі виконаємо цю програму, то в області не залишиться недобудованих шкіл, — зазначив Олександр Карачанський на комісії з питань науки, освіти і духовності облради.

Більшість освітянських недобудов — у північних районах області. Саме тут народжуваність традиційно висока, а тому й навчальні заклади потрібні. Щоправда, голова комісії Світлана Левицька попросила іще раз й детальніше вивчити питання доцільності будівництва усіх цих шкіл. Нарікає на сумний досвід Олександрійської школи-інтернату, де площі більше, аніж дітей.

А от ректор НУ “Острозька академія” Ігор Пасічник, який також в освітянській комісії, не оминув можливості поклопотати про свій заклад:

— А чому в програму не включений гуманітарний корпус академії? Ми вже залучили до його будівництва 10 мільйонів гривень, 800 тисяч гривень прийшло з держбюджету. Ми все одно плануємо відкрити корпус до 2015 року. Але треба було б, щоб його теж включили до переліку об’єктів, які фінансуються з обласного бюджету.

І хоч члени комісії були не проти включити до переліку Острозьку академію, Олександр Карачанський зазначив, що Програма стосується тільки шкіл.





На правах реклами