Ми у Facebook
01.11.2011, 09:32

У Рівне з гастролями приїде театр із Туви [Фото+Відео]

На сімдесяту річницю визволення Рівного від німецько-фашистських загарбників у наш край приїде театр із Республіки Тува. Саме її мешканці прославились під час боїв за Рівне.
Такими гастролями їх нащадки хочуть вшанувати пам'ять героїв та налагодити партнерські відносини двох країн.



Вояж за більш ніж шість тисяч кілометрів запланували артисти Тувинського державного музично-драматичного театру. Такі наміри під час візиту у Рівне озвучив директор тувинського театру Начин Шалик. Проїздом з Італії він потрапив якраз на відкриття театрального сезону у Рівному.



— Нам ще потрібно вирішити чимало деталей, але ми дуже хочемо відвідати Рівне, — зізнався директор Тувинського державного музично-драматичного театру імені В. Кол-ола Начин Шалик. — Швидше за все це буде вистава на військову тематику.

Втім, культурний обмін між двома народами відбувається не вперше. На початку 80-х рівняни гастролювали в Республіці Тува.



— Я тоді ще не працював у театрі. Але з розповідей колег знаю, що артистів там скрізь зустрічали як керівників держави, — розповів директор Рівненського музично-драматичного театру Володимир Петрів. — Тому ми просто зобов'язані відновити нашу співпрацю. Підготовку до візиту колег розпочнемо вже, адже це має віршуватись і на рівні уряду.

На урочистому відкритті рівненського театрального сезону Начин Шалик і Володимир Петрів обмінялися низкою похвал та подарунками. А деталі рівненського вояжу тувинців пообіцяли повідомити згодом.





На правах реклами