Ми у Facebook
01.11.2011, 14:06

Депутат облради хоче взяти під контроль управління освіти Рівненщини

Аналітичний звіт презентував на засіданні постійної депутатської комісії з питань бюджету і фінансів її голова Олексій Кособуцький. Стан профтехучилищ та інтернатів області проаналізували за показниками затрат на теплопостачання, комунальні послуги, оплату праці, харчування дітей і т.д. Щоправда, начальник управління освіти Рівненської облдержадміністрації Іван Вєтров засумнівався в об’єктивності такого аналізу.
У звіті, який був представлений на розгляд комісії, були проаналізовані витрати бюджету на утримання закладів, харчування та навчання дітей, витрати на зарплати працівникам і викладачам навчальних закладів. Вивівши порівняльний аналіз, виявили певний дисбаланс у фінансуванні та затратах на утримання окремих навчальних закладів. Так, згідно з документом, наприклад, вартість опалення одного квадратного метра площі у різних закладах коливається від 20 до 90 гривень у профтехучилищах і від 30 до 130 гривень - в інтернатах.

Різняться й затрати на харчування дітей. Так, скажімо, в одних інтернатах на харчування одного учня в рік витрачають 4280 гривень, тоді як в інших інтернатних закладах ця сума може сягати 6830 гривень.

Щоправда, начальник управління освіти Рівненської облдержадміністрації Іван Вєтров запевнив, що подібні порівняння "некоректні".

- Якби ви звернулись до управління, то ми вам надали всю інформацію і пояснили б, чому сталась така різниця. Є ж, наприклад, діти-сироти, є напівсироти і т.д. Від цього залежать й витрати на харчування, - сказав Іван Вєтров. - Мені просто шкода тієї роботи, яку люди проробили. А щодо середньої заробітної плати, но на сьогодні в галузі освіти в області вона становить 2040 гривень.
На що Олексій Кособуцький відповів.

- Це й є робота комісії: аналізувати, вивчати і оптимізувати видатки. Це ми й робимо. Не треба нас жаліти, - відповів Олексій Кособуцький. - Щодо об’єктивності, то можу допустити, що в чомусь не розібрались. Наприклад, у ваших тарифікаціях. Однак я все ж пропоную ввести своєрідні індикатори, за якими можна було б аналізувати стан галузі. Наприклад, ті самі витрати на комунальні послуги, харчування, опалення, співвідношення викладацького складу, адмінперсоналу до кількості учнів у закладі. Тоді ми чітко розумітимемо, на що витрачаються гроші, наскільки ефективно, і зрозуміємо доцільність існування саме такої мережі освітніх закладів.

У результаті комісія взяла до відома аналітичний звіт і підтримала пропозицію голови бюджетної комісії.





На правах реклами