Ми у Facebook
02.11.2011, 08:59

Спорткомплексу у стилі "Нью-Васюки" у Рівному не буде

На засіданні бюджетної комісії Рівненської облради було презентовано проект спорткомплексу, який пропонується збудувати на вулиці Макарова. На проект вже витрачено близько мільйона гривень. Проектна документація коштуватиме близько 12 мільйонів. А саме будівництво на даний момент оцінюється в більше як 600 мільйонів гривень. На думку депутатів облради, нині для області такий проект за межею реальності.
Новий спортивний комплекс мав би постати на вулиці Макарова, поблизу гіпермаркету "МЕТРО". Рік тому Рівненська облрада виділила кошти на розробку проекту, а спортшколі виділили в користування земельну ділянку, яка до того належала Шпанівській сільській раді. Проект спорткомплексу презентували членам бюджетної комісії облради.

- Цей спорткомплекс включає в себе три арени: перша - льодова арена, друга - змішаних видів спорту і третя - водних видів спорту, - розповів заступник начальника головного управління з питань будівництва і архітектури Рівненської ОДА Олександр Карачинський. - Окрім того заплановані відкриті поля і майданчики для різних видів спорту та готель для учасників змагань. У цьому спорткомплексі міг би проходити, наприклад, чемпіонат Європи з баскетболу.

Новий спорткомплекс може з’явитися у Сарнах



Однак вартість проектних робіт і вартість самого будівництва засмутили членів бюджетної комісії. Як повідомив Олександр Карачинський, нині вартість будівництва спорткомплексу оцінюється в 648 мільйонів гривень, а проектні роботи обійдуться ще в 12-15 мільйонів.

На Рівненщині у школі імені Кучми відкрили спорткомплекс [ФОТО]

- Ви розумієте, що це просто нереальні гроші для області. Уявіть, що на наступний рік Рівненщина, навіть при хороших обставинах, може отримати на будівництво близько 80 мільйонів. А в нас багато недобудованих шкіл, - сказав депутат облради Анатолій Юхименко. - Я, наприклад, проти, щоб витрачати на ці "Нью-Васюки" гроші. Краще все-таки відремонтувати стадіон ("Авангард" - авт.), мототрек та побудувати невеликий хороший спортзал на тисячу-півтори глядацьких місць.

Частково його підтримав й голова комісії Олексій Кособуцький.

Чи добудують черговий спорткомплекс на Рівненщині?

- Звісно, сьогодні в нас немає таких грошей. І немає зараз сенсу витрачати мільйони на проектну документацію, але не варто зовсім відмовлятись від цієї ідеї. Потрібно подумати про перспективу, - сказав Олексій Кособуцький. - Ми можемо задекларувати готовність реалізувати подібний проект. Земля під нього вже виділена спортшколі, а далі апелюватимемо до державного бюджету, аби нам допомогли в реалізації цього задуму.



Про будівництво за державні кошти говорить і народний депутат Віктор Матчук.

- Ніколи й не планувалось спорудження спорткомплексу за гроші області. Максимум що можливе - це співфінансування. Мова має йти про кошти державного бюджету, - переконаний Віктор Матчук. - Але просити гроші в Києва можна тільки тоді, коли буде проектно-кошторисна документація. Її виготовлення, на мою думку, потрібно профінансувати. Щодо вартості будівництва, то зараз важко назвати точну суму. Та й задумка основна в тому, щоб будувати комплекс почергово. Окрім того льодова арена та водних видів спорту мала б бути базою олімпійського резерву. Рано чи пізно подібна арена з’явиться. Як не в Рівному, то у Львові, Тернополі чи ще десь.

Однак попри все, поки що бюджетна комісія не підтримала рішення про передбачення в бюджеті області на наступний рік коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ