Ми у Facebook
03.11.2011, 16:31

Коли зникнуть тріщини на рівненському органному залі? [+Фото]

Останнім часом стінами рівненської обласної філармонії шириться не лише благородна музика, а й тріщини, які скоріше є свідченням не пережитих культурних років, а неналежного, недостатнього догляду за будівлею.
Наступний 2012 рік - 25-річчя залу камерної та органної музики - дає надію директору філармонії Олександру Тарасенку на те, органний зал зустріне уже реставрований та оновлений.

- Чесно кажучи, за 25 років тут майже нічого не змінилось, тому реставрації потребують не лише стіни органного залу. Маю надію, що до травня наступного року ми встигнемо укріпити фундамент будівлі, щоб зупинити збільшення тріщин. Крім того, реставрації потребує орган. Плануємо встановити професійне світло та звук, а також придбати мультимедійний екран, – говорить директор.




За словами директора філармонії, мультимедійний екран дозволить використовувати різні декорації замість звичного органу на задньому плані, які стануть чудовим доповненням вистав.




Окультурити збираються не лише інтер’єр, а й зовнішній вигляд будівлі, за словами Тарасенка, планують встановити нічну підсвітку.



Поки що це лише плани, які можуть втілитись у життя за сприяння керівництва ОДА, яке пообіцяло кошти на ремонт.


Точну суму Олександр Тарасенко не знає, але сподівається, що це буде приблизно 6,5 млн гривень.









На правах реклами