Ми у Facebook
08.11.2011, 08:49

У Рівному закриють два "мертві" ЖКП. На прикметі ще два

Два рівненських житлово-комунальних підприємства таки припинять своє існування. Такі результати аудиту, який проводили у них фахівці. Що буде з працівниками цих ЖКП та хто надалі обслуговуватиме мешканців замість закритих ЖКП, наразі питання відкрите.
Критична фінансова ситуація у двох житлово-комунальних підприємствах Рівного таки призведе до їх закриття. Такі висновки аудиту оприлюднив міський голова Рівного Володимир Хомко під час останнього засідання міської ради.

- Аудит підтвердив, що ЖКП «Центральне» і «Паркове» не зможуть вижити, - зазначив мер. - На це є об’єктивні та суб’єктивні причини. Жеки на самоокупності, з бюджету грошей ми не даємо: зуміли на себе заробити — вижили. Ні — то ні. Врешті, ми вирішили, що будинки, які обслуговували ЖКП «Центральне», «Паркове» та ПП «ВВ», яке просто перестало надавати послуги, будуть передані тим ЖКП, які визнані кращими. Якість їх роботи визначає спеціальна група, яка аналізує, чи зможе конкретне ЖКП вижити в цих умовах. Я розумію, що ситуація неприємна, але так склалися обставини, терпіти далі збиткові ЖЕКи і ненадання послуг просто неможливо. Виживатимуть сильніші.

На хабарі рівненські міліціонери затримали майстра ЖКП

Втім не всі побачили у закритті ЖКП боротьбу за життя. Зокрема, депутат Рівнеради Олександр Лащук припускає, що основна причина такого кроку — земля у центрі міста.

- Працівники ЖКП розповідають, що і в одному, і в другому дуже ласі приміщення. У ЖКП «Паркове» приміщення у центрі міста, там можна було б облаштувати повноцінний багатоповерховий будинок, а у «Центрального» виробниче приміщення на вулиці Ніла Хасевича вже хтось орендує, - обурюється депутат. - Окрім того, і в одному, і в другому ЖКП працює близько 100 людей, половина з них, якщо не більше, — люди передпенсійного віку. Після закриття вони залишаться без роботи, хоча чимало з них по 20-30 років пропрацювало тут. Куди жіночка в 53 роки піде працювати?

За словами міського голови, вже незабаром у місті буде оголошений конкурс для управлінських компаній, які стануть своєрідною перехідною ланкою від ЖКП до ОСББ. Поки ж будинки, чиї ЖКП закриють, розподілять поміж трьома найбільш успішними у місті.


Проти працівників рівненського ЖКП порушили кримінальну справу


- Ми хочемо дати більше будинків на один ЖКП, щоб була менша «кантора», яка дуже впливає на тариф по квартплаті. У нас дуже багато інженерів на одного двірника, слюсаря і так далі. А тепер у ЖКП збільшиться будинків, а керівний склад лишиться той самий. Додамо лише хороших робітників (слюсарів, двірників та ін.) із закритих підприємств. Такий крок дозволить нам продовжити нормально працювати. Тобто ми «влазимо» в існуючий тариф, не піднімаючи квартплату.

Між тим, за словами мера, попередження про можливість закриття отримали ще два ЖКП.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ