Ми у Facebook
09.11.2011, 10:14

У Рівному ліки за пільговими рецептами дісталися не всім

Першого листопада близько 50 людей похилого віку, що мають пільгові рецепти на ліки в аптеці "Рівнеліки" на вул. Степана Бандери, отримати їх не змогли: вже уранці вся передбачена на ці рецепти сума була вичерпана.
— Я учасник війни, маю другу групу інвалідності, — розповів Василь Дацюк, виймаючи товсту медичну картку і рецепти на ліки, видані поліклінікою №1 Рівного. — Після інфаркту прийшов до кардіолога, а лікар каже, що більш ніж на 200 гривень виписати ліків за пільговим рецептом не може. Тепер я й того не отримав. Наступного разу з безкоштовними рецептами можна йти до аптеки лише через місяць. А люди, буває, чергу займають удосвіта, по кілька годин стоять ще до відкриття аптеки.

У Рівному, як розповіла заступник начальника управління охорони здоров’я міста Вікторія Покоєвчук, близько 60 тисяч людей мають право на отримання пільгових рецептів на ліки, тобто безкоштовно або за 50% вартості залежно від захворювання. І значну частину пільговиків обслуговує саме міська поліклініка №1, у цьому районі мешкають переважно люди похилого віку.

Кількість звернень за пільговими рецептами зростає. Незважаючи на визначену суму і гарантії оплати, не всі аптеки погоджуються підписувати договори з лікарнею на обслуговування цих рецептів, деякі й відмовилися, кажуть, їм не потрібні биті вітрини і зіпсовані нерви.

— Аптека "Рівнеліків" на вул. Степана Бандери обслуговує пільговиків давно, — каже пані Покоєвчук. — Кілька місяців тому я особисто перевіряла, як видають ліки за пільговими рецептами, і жодних зловживань не виявила. Я запевняю, що в грудні ситуація покращиться. Але цього разу сталося непередбачуване: велика сума пішла на лікування прооперованого пацієнта, якого ми також зобов’язані забезпечити пільговими ліками. У даній ситуації це питання порятунку життя. Але на майбутнє ми кошти знайдемо, міська лікарня, яка перераховує аптеці гроші на ці ліки, суму на грудень збільшить.





На правах реклами