Ми у Facebook
09.11.2011, 14:39

МВФ не видав черговий транш – Азаров задоволений

Фото з сайту kmu.gov.ua

Азаров задоволений тим, що Україна не отримала черговий транш МВФ і тим самим не збільшила свій зовнішній державний борг.
Прем'єр Микола Азаров вважає позитивом згортання співпраці України з МВФ, оскільки таким чином країна не нарощує борги. Про це він сказав на засіданні Кабміну у середу.

"У нас дуже часто все змальовують чорним – і тут погано, і там погано. Це і так, і не так", - зазначив Азаров.

"Яскравий приклад: подивіться, як відверто радіє опозиція, що поточного року Україна ще не отримала жодного траншу від МВФ. По-перше, ми обходимося без нарощування боргів, які доведеться віддавати. По-друге, чому радієте, панове? Уряд добросовісно виконує всі зобов'язання, у країні другий рік поспіль – фінансова стабільність", - додав він.

Як відомо, місія Міжнародного валютного фонду, яка працювала в Україні з 25 жовтня до 3 листопада, вирішила зробити перерву в переговорах з українською владою.

Головною причиною, через яку фонд не виділив Україні черговий транш, як і раніше, залишається невиконана вимога підвищити тарифи на газ для населення. Пізніше МВФ висунув ще декілька вимог: збільшення резервного фонду держбюджету і коригування проекту бюджету на 2012 рік.

Майбутній транш МВФ: стимул чи гальмування розвитку?

Нагадаємо, програма співпраці України і МВФ, схвалена в липні 2010 р, передбачає виділення Україні кредиту на суму 15 млрд 150 млн дол. під ставку 3,5% річних. Одним з пунктів угоди, що залишилося виконати Україні для отримання чергового траншу, залишилося підвищення тарифів на газ для населення.





На правах реклами