Ми у Facebook
10.11.2011, 12:06

Рівненський виконком "повстав" проти реклами

Якщо встановлювати рекламні щити — то робити це відповідно до всіх норм. А їх якраз і не дотримують — переконані члени Рівненського міськвиконкому. І хоч факти порушень очевидні, за документами — все законно.
Уже вдруге поспіль на засіданні Рівненського виконкому виникають суперечки навколо встановлення нових рекламних конструкцій на вулицях міста. Як пояснив начальник міського управління житлово-комунального господарства Іван ГЕМА, охочих встановити рекламний носій завжди багато. Проте багатьом доводиться відмовляти. Критеріїв відбору немало. Втім, основні зводяться до трьох пунктів. На місці встановлення не повинно бути інженерних комунікацій, носій повинен відповідати вимогам ДАІ (тобто не обмежувати видимість, не заважати проїзду, не порушувати безпеку руху та інше), а також мати естетичний вигляд. І хоч у всіх встановлених білбордів мають бути дозволи й погодження, виявилось, що не все так гарно.

— На минулому засіданні я вже озвучував, що деякі "борди" встановлені з порушеннями, — зауважив член Рівненського виконкому Роман ДЕНИСЮК. — Але на це засідання знову ж виносяться пропозиції з порушеннями. Наприклад, один із них пропонують встановити над місцем, де пролягають комунікації — з генплану видно, що воно знаходиться на газопроводі низького тиску. До того ж це носій неналежно оформлений, тобто одна його подушка становить 12 квадратних метрів. Так само можна говорити про інших претендентів. Тому я пропоную їх зняти з розгляду як такі, що не відповідають закону України "Про рекламу". Мене включили в комісію, яка розглядала це питання. На засіданні представники ДАІ погоджувались зі мною.

— Я перепрошую, наскільки я знаю, офіційної інформації від ДАІ про порушення у встановлених білбордах не було, так само Державтоінспекція не відкликала своє погодження. Тому я просив би таки розглянути ці питання, — наполягав Іван Гема.

— Я — голова комісії, яка розглядає усі ці заявки, — втрутився в дискусію заступник міського голови Олексій ХМИЛЕЦЬКИЙ. — Окрім основних вимог, ми звертаємо увагу на те, чи є заборгованість за попередні носії. Якщо є, ми відразу відмовляємо. До того ж, іноді приносять такі, що дико на них дивитися, просто неможливо. У нас є спеціальна карта, де кожен нами погоджений білборд позначений крапкою. Тому ми бачимо, де і що заважає. Якщо у ДАІ є претензії чи у вас (звернувся до Романа Денисюка — авт.) є претензії, будь ласка, пишіть запит у ДАІ, нехай виносять припис, які білборди зняти — і ми знімемо без питань.

— Я востаннє скажу: на минулому засіданні ми не погодили кілька бордів, а вони вже встановлені. Я прошу, щоб ви це взяли до уваги, — не вгавав Роман Денисюк.

Аби припинити суперечку, секретар Рівнеради Андрій ГРЕЩУК, який вів засідання за відсутності міського голови Володимира Хомка, запропонував альтернативне рішення:

— У мене є пропозиція: зараз проголосувати, а Олексію Хмилецькому дати протокольне доручення по тих місцях, до яких були зауваження, іще раз виїхати й перевірити, чи дотримані норми. А затим поінформувати нас.

Із такою пропозицією всі погодилися, а дозволи на встановлення трьох білбордів та трьох сітілайтів таки дали...





На правах реклами