Ми у Facebook
15.11.2011, 11:05

Рівненські лікарі пересідають на велосипеди [+Відео]

На Рівненщині намагаються полегшити життя фельдшерам. Їх посадили на нові велосипеди. Щоправда, поки лише в одному з районів області. Купили новий транспорт за кошти спонсорів. Ним уже користуються 32 медики.
Фельдшера Валентину Приймак у селі називають по-простому - медичкою. Тут вона і за терапевта, і за педіатра. Каже, за 30 років роботи до пацієнтів діставалася і попутним транспортом, і підводою, і старим велосипедом. Нині вперше випробує новенький двоколісник. Та спершу на безпечність його перевіряє чоловік.

Сьогодні у Валентини Приймак 5 викликів. Від ФАПу до перших недужих - 3 кілометри.

Валентина Приймак, фельдшер Мощаницького фельдшерсько-акушерського пункту:
- Зараз ГРВІ, грип, я ж не чекаю, поки хтось по мене приїде, а отаких малявок в мене 55 дітей до 3 років, мені їх треба патронувать. Сідаю на велосипед і їду.

А в цьому селі транспорт потрібен одразу двом медикам. Місцеві акушерка і фельдшер багато років ділять старенький велосипед.

Галина Захаржевська, фельдшер Вельбівненського фельдшерсько-акушерського пункту:
- Різні ситуації бували. Треба їхати на футбольний матч, тренер дзвонить - давай, Володимимирівна, скоріш, бо матч не починається. Акушерка поїхала на виклик. Я чекаю того велосипеда. Всі нервуються.

Селяни новому транспортові лікарів радіють. Але, кажуть, скутери були б значно доречнішими.

В Острозькій райлікарні зізнаються: ледве нашкребли на велосипеди. Та й то - не без спонсорської допомоги.



Василь Веляник, головний лікар Острозької районної лікарні:
- 33 акушерських пунктів отримали 32 одиниці велосипедів, ну це на всі ФАПи.

Обласні чиновники обіцяють: уже в наступному році велосипеди отримають фельдшери і в інших районах Рівненщини. А поки що розвозять нові двоколісники селами Острозького району.





На правах реклами