Ми у Facebook
15.11.2011, 14:18

У Рівненській міській дитячій лікарні помер хлопчик

Попередньою причиною смерті став анафілактичний шок. Або простіше — алергічна реакція на введений лікувальний препарат. Медики запевняють, що вони робили все можливе, аби врятувати дитину.
Відомо, що перед уведенням препарату алергопроб дитині не робили. У лікарні пояснили це тим, що такі ліки хлопчик приймав і раніше. Офіційно підтвердити, що саме спричинило смерть дитини, могли б експерти, але батьки категорично відмовилися від розтину.

До дитячої міської лікарні мама привела Андрія через високу температуру. Лікарі поставили діагноз «пневмонія» і вирішили лікувати дитину стаціонарно. Мама поїхала за речами для сина, а коли повернулась, їй сказали, що хлопчик помер. На укол дитину медики забрали з лікарняної ігрової кімнати. Більше хлопчик сюди не повернувся.

Головний лікар Рівненської міської дитячої лікарні Юрій Денисенко пояснив, що це блискавична форма анафілактичного шоку. Медики робили все, що могли — і масаж серця, і до апарату підключили. Але, на жаль, це не дало позитивного результату.

Юрій Денисенко каже, що за 40 років роботи в медицині пам’ятає декілька випадків анафілактичного шоку у маленьких пацієнтів, проте до цього завжди вдавалось врятувати дитячі життя. Медики вважають, що їх вини у трагедії, яка сталася — немає. При цьому підтверджують, що алергопроб, перед введенням хлопчику препарату, не робили. Юрій Денисенко зазначає: у дитини в анамнезі було вказано, що цей препарат вона вже отримувала.

Чи саме злощасний препарат став причиною смерті дитини, могли б сказати експерти. Проте, батьки хлопчика під розписку категорично відмовилися від розтину. Хто у трагедії винен, чи правильно діяли медики і чому препарат, який нібито дитина раніше вже приймала, викликав таку реакцію? Об’єктивні відповіді на ці запитання мають дати фахові відомчі комісії та правоохоронні органи.





На правах реклами