Ми у Facebook
21.11.2011, 13:07

Ректора Острозької академії Ігоря Пасічника звільнили... і знову призначили

Інформація про звільнення ректора Острозької академії Ігоря Пасічника, яка з'явилась в інтернеті ввечері у п'ятницю, викликала чималий резонанс у студентському середовищі та соціальних мережах. Як виявилось, практично відразу Ігоря Пасічника було призначено тимчасово виконуючим обов'язки ректора академії. OGO.ua спробувало розібратись у ситуації.
Отже, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2011 року №1160-р Ігор Пасічник був звільнений з посади ректора у зв’язку із закінченням строку дії контракту 18 листопада 2011 року. Трьома днями пізніше Ігоря Пасічника призначено т.в.о ректора вишу. Відповідний наказ «Про виконання обов’язків ректора Національного університету «Острозька академія» № 565-к Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України видало 19 листопада.

Згідно зі Статутом Національного університету «Острозька академія» конкурсне обрання кандидатури на призначення ректора терміном на сім років проводиться на загальних зборах (конференції) трудового колективу університету, а призначається на посаду і звільняється з посади ректор Кабінетом Міністрів України за поданням трудового колективу.

Як повідомили «Дню» в університеті, на зборах трудового колективу, які відбулися в червні 2011 року, було розглянуто питання про закінчення дії контракту з Ігорем Пасічником. Тоді було вирішено рекомендувати Кабінету Міністрів продовжити контракт з нинішнім ректором, про що зазначено у відповідному протоколі.

Тим часом відділ зв’язків з громадськістю університету звертається до ЗМІ з проханням не нагнітати ситуацію і не перекручувати інформацію.

Сам Ігор Пасічник у коментарі ZAXID.NET пояснив, що через зміну підпорядкування університету – від Кабміну до Міністерства освіти і науки, молоді і спорту – Кабмін звільнив ректора і міністр освіти своєю чергою призначив т.в.о. Це зумовлено тим, що через зміну підпорядкування необхідно внести зміни у статут «Острозької академії».

«Оскільки статут цей ще не затверджено, то мене звільнив з посади ректора Кабінет Міністрів, що є логічно і правильно. Тепер міністр освіти призначив т.в.о. ректора. Після цього буде оголошено конкурс, я сподіваюсь, десь на днях, буде визначено термін подачі заяв на цей конкурс. І хто переможе – набере більше 50% голосів у колективі, думаю, буде затверджений міністром як ректор «Острозької академії»… Я подам на конкурс заяву і сподіваюсь, що конкурс виграю», – сказав Ігор Пасічник.

Він додав, що зміни в статут мають бути внесені найближчим часом.







На правах реклами