Ми у Facebook
28.11.2011, 11:07

У "Рівнегазі" хочуть перекрити газ, на якому смажив яйця Василь Берташ

Керівництво області тішиться тим, що триває газифікація сіл. Нещодавно, наприклад, до сіл Берег та Комарівка Дубенського району підвели газ.
В урочистому відкритті новозбудованого газопроводу взяли участь голова ОДА Василь Берташ та голова правління "Рівнегазу" Петро Дубас. А днями радість від успіхів у газифікації затьмарив усе той же Петро Дубас.

Керівник "Рівнегазу" пригрозив, що перекриє подачу газу до трьох сіл Дубенського району. Через борги на суму близько мільйона гривень перед будівельниками, які підвели до населених пунктів газопровід.

Ситуацію пояснює начальник головного фінуправління області Людмила Кушнер:

— У 2009 році між управлінням капітального будівництва і "Нафтогазом" була підписана угода про будівництво газопроводу. Організація виконала робіт на всю суму, яка передбачалася договором. Однак "Нафтогаз" не виконав свої зобов’язання на один мільйон гривень. Виходить, що організація виконала роботи, а з нею ніхто не розрахувався.

На сьогодні мова йде про те, щоб сплатити ці кошти з обласного бюджету. Однак для цього немає підстав, оскільки це не є заборгованість обласного бюджету.

І все ж, ці борги, очевидно, таки повертатимуть з обласного бюджету. Юрій Сідлецький, начальник головного управління з питань будівництва та архітектури РОДА, повідомив, що підготовлено лист на ім’я голови облдержадміністрації Василя Берташа, в якому просять передбачити кошти в обласному бюджеті для погашення заборгованості, що виникла.





На правах реклами