Ми у Facebook
01.12.2011, 13:21

У шкільних їдальнях Рівного знайшли небезпечне масло

Небезпечне для здоров’я масло подавали у їдальнях трьох шкіл Рівного. Невідповідність стандарту та вміст шкідливих речовин — такий склад продукту виявили працівники Рівненського обласного управління захисту прав споживачів.
Як розповіла начальник відділу контролю якості і безпеки товарів продовольчого і непродовольчого ринку облуправління захисту прав споживачів Ірина Удовиченко, наприкінці літа держава виділила кошти на проведення лабораторних досліджень товарів, які реалізовуються в торговельних мережах. За спеціальним дорученням РОДА, окрема увага приділяється перевірці харчування дітей у навчальних закладах.

— Ми проводили перевірки за планом управління, а отже — попереджали про них за десять днів, — продовжує пані Ірина. — Але навіть за таких умов із 16 перевірок, які ми провели в дошкільних і шкільних закладах харчування у Рівному, не було жодної, де не знайшли б порушень.

Для проведення досліджень були відібрані не лише готові страви, а й продовольча сировина, яка використовується при їх приготуванні. Саме тут і була виявлена продукція, що не відповідає вимогам нормативних документів. Лабораторні дослідження проводилися лабораторією ДП "Рівнестандартметрологія".

У яких школах знайшли "нестандартний" продукт та чим він шкідливий для організму читайте на сайті "Рівненської газети"





На правах реклами