Ми у Facebook
08.12.2011, 10:06

У Луцьку вимагали відставки прокурора Андрія Гіля, якого призначили у Рівне

Волинську прокуратуру в Луцьку 6 грудня пікетували громадяни, які протестували проти корупції в державних органах та вимагали відставки глави прокуратури Андрія Гіля.
Водночас, на тому ж місці, проходила акція на його захист.

Нагадаємо, портал OGO.ua вчора повідомляв, що 6 грудня Генеральний прокурор України Віктор Пшонка перевів Андрія Гіля у Рівненську область.

Як розповів представник Волинської правозахисної групи Микола Нікітюк, активісти організації зібралися, аби звернути увагу комісії Генеральної прокуратури на ситуацію на Волині. Він упевнений – прокуратура неналежним чином виконує покладені на неї законом обов’язки.

Також акція присвячена Міжнародному дню людини та Міжнародну дню боротьби з корупцією. На думку Нікітюка, влада намагається забути, що такі дні існують, і практично нічого не проводить в місті. "Ми пропонували провести зустрічі з старшокласниками, круглий стіл з правниками, аби прикувати увагу людей до їх прав та проблем корупції. Але в очільників міста нема бажання", – зауважив правозахисник.

Отож, приблизно два десятки учасників пікету розвісили плакати з написами штибу "Геть Гіля з подвір’я", "Досить беззаконня прокурорів" та інші. Вони скандували заклики з вимогою відставки Гіля та очищення лав правоохоронців від корупціонерів.

Водночас, поруч із входом до обласної прокуратури, зібралося 8 молодих хлопців, що розгорнули плакати з написами штибу "Нікітюк – руки геть від прокуратури", "Патріоти" беззаконня ідіть…!!!" та інші. Вони відмовилися розмовляти з пресою. Проте згодом сказали, що прийшли захистити чесне ім’я Гіля.

Представники ВПГ намагалися розпочати діалог із опонентами. Просили, аби ті, назвали одну справу, яку прокуратура розглядала чесно. Але пікетувальники із протилежного табору відмовлялися від бесіди та просили людей не заважати.

Насамкінець акції було підписано Резолюцію пікету громадським правозахисним активом прокуратури Волинської області. Документ обіцяють скерувати до Генпрокурора України Віктора Пшонки.





На правах реклами