Ми у Facebook
10.12.2011, 14:03

Власники паїв на Макарова у Рівному замість котеджів будуватимуть дороги

Уже шість років очікують на будівництво власних котеджів пайовики так званого елітного містечка в районі вулиць Макарова та Пржевальського у Рівному.
Елітним його прозвали за те, що у числі пайовиків на будівництво — чимало відомих людей: прокурорів, суддів, депутатів. На останній сесії міськрада дозволила міському управлінню капітального будівництва, яке орендує майже 35 гектарів, відведених під цю забудову, укласти з пайовиками договори суборенди ділянок для зведення будинків.

Щоб розпочати будівництво, пайовиків змусили створити обслуговуючий кооператив і зобов’язали здати гроші на будівництво доріг та інженерних мереж. Хоча б по 50 тисяч для початку, хоч загалом йдеться про суми утричі більші.

— Кооператив ще не підписав договір про співпрацю з нашим управлінням, — повідомив начальник міського УКБ Олег Герман. — Не всі пайовики хочуть вносити гроші на будівництво доріг та інженерних мереж. Тож уже більше року справа далі розмов не йде. Від ділянок пайовики, які не мають чим платити за дороги та мережі, не відмовляються. Але цікавляться, чи не можна їх комусь переуступити. Якщо кооператив письмово повідомляє, що проти цього не заперечує, в число пайовиків включаємо іншу людину, якій ділянку переуступили. Коли пайовики внесуть 50% вартості доріг та мереж, тоді приступимо до їхнього будівництва. І завершити його можна десь за два роки. Після цього пайовики зможуть будувати і житлові будинки.





На правах реклами