Ми у Facebook
13.12.2011, 09:38

У Рівному для онкохворих діток наторгували 47 тисяч гривень

У Рівному завершився аукціон у благодійному проекті "Живі торги". Третій рік поспіль рівняни продають право на побачення з собою в соціальних мережах. Цьоріч продавались майже чотири сотні лотів. За них покупці готові викласти понад 47 тисяч гривень.
Ідея продажу побачень через аукціон гуляє світом вже давно. Втім, організатори рівненських "Живих торгів" використовують такий формат уже три роки поспіль. Адже кожна молода людина може в спеціальній групі в соціальних мережах виставити право побачення з собою, або ж придбати іншу людину. Ідея стала популярною. У 2010 році для дітей-сиріт таким чином зібрали більш ніж 10 тисяч гривень. Втім, цьогоріч "Живі торги" набрали неймовірної популярності.

- На продаж виставились відомі культурні діячі, музиканти, депутати, - зауважила співорганізатор "Живих торгів" Тетяна Герасименко. - Серед них Володимир Петрів, Сашко Невже, ОT VINTA, Едуард Хитрий, Анна Тарасюк, Анастасія Кирилецька, Станіслав Лозовський та інші. Загалом продавали себе майже 400 рівнян.

Торги успішно завершились 11 грудня. За попередніми підрахунками адміністрації, віртуальна сума коштів становить 47 210 гривень. За словами співорганізатора акції Андрія Турченюка, за хлопців виклали понад 11 тисяч гривень, за дівчат - 17. А спеціальні VIP-лоти обійшлися покупцям у 18 тисяч гривень. Тепер організатори збирають кошти до 14 грудня з 18.00 до 20.00 у холі Кінопалацу "Україна". Перший день - зібрав понад 4 тисячі гривень.

- Підсумовуватимемо торги на вечірці в нічному клубі "Лагуна", - наголосила Тетяна Герасименко. - Тут відбудуться виступи зіркових лотів, конкурси з Дідом Морозом та Снігуронькою. А серед гостей вечірки розіграють квитки на ковзанку та в кіно. Також на вечірці збиратимемо кошти на порятунок Антона Болби.

Натомість вторговані кошти планують витратити на порятунок онкохворих дітей. А саме придбати для онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні аналізатор для визначення ланцюгової полімеразної реакції до гепатиту В і С.





На правах реклами