Ми у Facebook
13.12.2011, 12:05

Рівняни готові дарувати незнайомцям каву та тістечка

Рівне стало третім містом в Україні, що приєдналося до акції "Візьми, якщо хочеш. Віддай, якщо можеш". Відтепер проявити свою доброту і щедрість рівняни можуть в одній з рівненських кав'ярень. Портал OGO.ua вирішив поцікавитись, як рівняни ставляться до цього проекту і чи готові вони "підвісити" для когось каву.
Більшість опитаних нами рівнян сприйняли новину про таку акцію із приємним подивом.

Євгеній Франків
Євгеній Франків


Хіп-хоп музикант Євгеній Франків говорить, що робити несподівані подарунки — добра справа, тому він готовий долучитися до такої акції:
— Звісно, я не зможу робити це часто, але раз чи два на місяць можу "підвісити" 1-2 чаї чи кави, — відзначає Євгеній Франків.

Алла Яблонська
Алла Яблонська


— Ідея мені дуже сподобалась, — радісно сказала учениця 10-го класу Алла Яблонська. — Думаю, що для початку ця ідея підніме всім настрій і більша частина рівнян візьме у цьому участь. Я готова інколи залишати 10-20 гривень на каву або на якесь тістечко.

Вікторія Карп'юк
Вікторія Карп'юк


— Це досить цікаво та незвично, — говорить секретар Рівненської молодіжної громадської організації "ФРІ" Вікторія Карп'юк. — Я можу лишити гроші на одну чи більше порцій кави, залежно від їхньої ціни. Більшість людей, на мою думку, будуть залишати на одну. Щедрість рівнян буде залежати від піару акції. Чим більше це звучатиме навколо, навіть просто друзі розповідатимуть про це один одному, тим більше людей захочуть долучитись до цієї приємної справи. Бо у людей виникатиме думка "Якщо мій друг чи подруга це зробили, то чому б не зробити й мені?". До того ж це не потребує великих витрат.

Зураб Кантарія
Зураб Кантарія


Громадський активіст Зураб Кантарія вважає, що рівняни ще не готові до такої акції, але звикнуть:
— Я готовий раз на місяць "підвішувати" каву або чай, - говорить Зураб Кантарія. - Це запросто. Правда, думаю, рівняни не готові до такої благодійності, але звикнуть. Багато хто знайомий з цією кампанією з поїздок Європою, і чим більше людей їздять закордон, а тепер і по Україні - тим звичніше буде ця справа в Рівному. Основни "гальмом" такої акції є низький рівень оплати праці українців (((

Ольга Шевчук
Ольга Шевчук


— Було б добре, якби таких позитивних акцій було більше, — відзначила акторка молодіжного театру "МЕТР" Ольга Шевчук. — Це буде приємно як для тих, хто дарує, так і для тих, хто приймає в подарунок каву. Я була б не проти приєднатись до акції, і зробити комусь приємність)))

Олександр Хомич
Олександр Хомич


Проте, були й такі, хто поставився до такої ініціативи насторожено:
— Ідея дуже цікава, і я без проблем міг би інколи заплатити не за одну, а за дві кави чи два соки, - поділився студент Олександр Хомич. - Але може статися так, що цим постійно користуватимуться не ті, хто не може собі купити каву сам, а ті, хто просто хоче отримати каву "на халяву".





На правах реклами