Ми у Facebook
13.12.2011, 14:31

У Рівному на "Вечір К" говорили про цензуру в Україні

10 грудня у Рівному відбулася друга вечірка шостого сезону проекту "Вечір К". Головною темою вечірки стала українська журналістика. У спілкуванні журналістка телеканалу ТВі Юлія Банкова наголосила, що громадськість та журналісти мають завадити поверненню тотальної цензури в ЗМІ.
У Рівному учасники традиційного проекту "Вечір К" перейнялись серйозними проблемами. 10 грудня вечірку в Клубі української елітарної молоді відкривало ток-шоу на тему "Четверта влада в Україні". Гостями спілкування з молоддю стала журналіст та ведуча телеканалу "ТВі", учасниця руху "Стоп цензурі" Юлія Банкова; журналіст, блогер, керівник інтернет-проектів ВД "ОГО" Юрій Дюг.

— З цензурую я зіткнулась ще під час роботи на Першому національному, — зізналась Юлія Банкова. — Не змогла мовчати – тому перейшла на інший канал та стала активною учасницею руху "Стоп цензурі". Тут група журналістів своїми силами проводить акції, видає альтернативні газети. Словом, усіма силами демонструємо, що в теперішній Україні цензура не пройде. Зараз важко, але переконана, що інші журналісти та громадськість долучаться.

Підтримав думку столичної журналістки і Юрій Дюг:
— Проблеми з свободою слова є і на місцевому рівні. Головне, щоб журналісти не боялися, знаходили шляхи оприлюднювати правду. Тим паче зараз є чимало каналів комунікації для цього. Загалом кожен молодий громадських діяч має зрозуміти, що він може вплинути на все. Варто лише трішки попрацювати - і тоді можна вплинути на думку та позицію депутатів, міського голови, губернатора та інших.

Продовжили вечірку балади під магічні звуки волинки у виконанні Андрія Ляшука; інтерактивна гра "Фото свояк"; фотоприкол "Вечір К".

Крім того, редактор порталу OGO.ua Юліана Тет провела для молоді майстер-клас з роботи у блогах.

Вечір К – молодіжний соціально-культурний проект, спрямований на підвищення громадської позиції серед молоді, мотивування до активної діяльності та організацію цікавого культурного відпочинку (http://yaskravo.org/proekty/vechir-k/).





На правах реклами