Ми у Facebook
15.12.2011, 16:04

Азаров упевнений, що Україна витримає ціну на газ у 416 доларів

Українська економіка витримає ціну на російський газ у 416 доларів за 1 тисячу кубометрів. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров після відкриття нового дитячого садка в Києві.
"Ну, ми цього року платимо 440 доларів за тисячу кубометрів з урахуванням харківської знижки. Ми витримали з вами? Ось рік прожили ж практично... Витримали. Ми витримаємо будь-яке випробування. А що, хіба зараз легко? Подивіться, що у світі відбувається, що в Європі відбувається... Ми досить зараз стійкі, і у нас тверда позиція в наших переговорах", - заявив прем'єр.

"Буде ціна 416, ну що ж, будемо платити: вона нам дісталася, це нелегка спадщина. Рано чи пізно, буде нормальна ціна, я в цьому глибоко переконаний. Витримаємо і з гарним настроєм зустрінемо Новий рік", - сказав Азаров.

У зв'язку з цим він підкреслив, що українська економіка закінчує 2011 зростанням ВВП на рівні 5,3%, що вище, ніж у таких країнах як Російська Федерація та Польща.

Також Азаров підкреслив, що його уряду за два роки роботи не раз пророкували крах, однак цього не було, і, на його думку, Україна зараз розвивається.

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров висловив думку, що державний бюджет на 2012 рік буде прийнятий з середньою прогнозною ціною на імпортний газ близько 400 доларів за 1 тис. куб. м.






На правах реклами