Ми у Facebook
19.12.2011, 11:48

Нові заворушення в Казахстані: є загиблі

У Казахстані - нові сутички на підтримку нафтовиків Жанаозена: 1 людина загинула і 11 отримали поранення.
На заході Казахстану на залізничній станції Шетпе в Мангістауській області, сталися заворушення. У результаті, за попередніми даними, одна людина загинула, 11 отримали вогнепальні поранення.

Напередодні група осіб заблокувала рух пасажирського поїзда №309 сполученням Мангишлак - Актобе. У потязі перебувало понад 300 пасажирів. Перекрили рух громадяни, які виступили із закликами в підтримку учасників масових заворушень у Жанаозені.

У результаті блокування залізничних шляхів було затримано рух семи пасажирських та трьох вантажних поїздів.

У повідомленні наголошується, що учасники акції, ігноруючи роз'яснення закону, дані співробітниками прокуратури, а також вимоги співробітників поліції та місцевих виконавчих органів, відмовилися звільнити залізничні колії для руху поїздів.

Близько 20:00 за місцевим часом поліцейські звільнили залізничні колії. На цей час більшість з тих, хто блокував колії, добровільно пішли в селище, залишивши станцію,

"Проте близько 50 осіб вчинили співробітникам поліції активний опір, підпалили тепловоз вантажного поїзда, закидали пляшками вагони з займистими рідинами. Далі хулігани продовжили свої злочинні дії на території селища Шетпе, де підпалили новорічну ялинку, розбили камінням вітрини магазинів, вікна автотранспорту ", - повідомили в казахстанській Генпрокуратурі.

Коли поліцейських закидали пляшками з горючою рідиною та камінням, вони відкрили вогонь.

За попередніми даними, до Мангістауської районної лікарні з вогнепальними пораненнями надійшли 12 постраждалих, з яких один помер.

Нагадаємо, заворушення в Жанаозені спалахнули в день 20-ї річниці незалежності Казахстану, коли влада вирішила організувати свято на площі, де страйкували нафтовики.

За уточненими даними, під час заворушень загинули 11 людей, постраждалих 86. При цьому правозахисники стверджують, що загиблих і поранених набагато більше, ніж повідомляє МВС республіки. Однак перевірити ці відомості поки не вдається - у всьому Казахстані відключений Twitter, заблоковані сайти незалежних ЗМІ, з Жанаозені відключено телефонний зв'язок.

Після зіткнень нафтовиків з поліцією до міста ввели спецпідрозділи і бронетехніку.





На правах реклами