Ми у Facebook
20.12.2011, 12:36

Олексія Кособуцького не влаштовує реформування медицини

Суперечка виникла під час засідання комісії з питань бюджету і фінансів Рівненської облради. Голова комісії Олексій Кособуцький не погоджувався на пропозицію начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Віталія Бойка, обміняти скорочення ліжок на скорочення посад.
- Цьогоріч нам було доведено скоротити 390 ліжок в обласних медичних закладах. Це було виконано майже на сто відсотків. Єдине в мене прохання по обласній клінічній лікарні. Замість скорочення ліжок ми плануємо скоротити там посади і ставки. Мова йде про скорочення приблизно дев’яносто штатних одиниць. Що дасть економію близько чотирнадцяти мільйонів гривень, - запропонував депутатам начальник управління охорони здоров’я Віталій Бойко.

Однак така пропозиція не знайшла підтримки у голови буджетної комісі облради Олексія Кособуцького.

- Там в обласній лікарні можна скоротити не 90, а 190 штатних одиниць. Штатні одиниці і ліжка - це різні речі. І взагалі, я так розумію, що реформування медичної галузі в нас починає пробуксовувати. На медицину щороку витрачається більше трьохсот мільйонів гривень і це в основному зарплата і енергоносії. Ми ж з вами домовлялись, що цю галузь потрібно реформувати, - сказав Олексій Кособуцький.

Після довгої суперечки про доцільність скорочення ліжок і штатних одиниць у Рівненській обласній клінічній лікарні, пропозиція Віталія Бойка не знайшла підтримки у членів бюджетної комісії.





На правах реклами