Ми у Facebook
21.12.2011, 10:04

На Рівненщині будівельна компанія приховала 1,5 млн грн податків

Слідчими відділу податкової міліції УПМ ДПА в Рівненській області порушено кримінальну справу відносно директора та головного бухгалтера одної з великих будівельних компаній Рівного за умисне ухилення від сплати податків вчинені за попередньою змовою групою осіб, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у великих розмірах.
Співробітники податкової міліції УПМ ДПА в Рівненській області встановили, що при виконанні робіт на двох великих соціальних об’єктах Рівненщини будівельна компанія в податковій звітності відобразила товарно-матеріальні операції з кількома суб’єктами господарської діяльності, які визнані фіктивними.

Про це OGO.ua повідомив Олександр Мрозович, прес-офіцер УПМ ДПА в Рівненській області.

Так, директор та бухгалтер умисно, з метою ухилення від сплати податків провели безтоварні господарські операції з двома луганськими фірмами, що надали послуги будівельною спецтехнікою на суму понад 700 тис. грн, інша – транспортно-експедиційних на понад 300 тис. грн. Ще одне фіктивне підприємство згідно документів продало будівельникам щебінь на 300 тис. грн, інше - надавало послуги екскаваторами, автогрейдерами, асфальтоукладчиками, автофрезами на півтора мільйони.

Крім того, в податковій звітності виявлено співпрацю «будівельників» із одним великим рівненським конвертаційним центром, діяльність якого припинили співробітники податкової міліції. Суд уже давно засудив його організаторів, а всі фінансові операції цієї фіктивної фірми визнані, як такі, що не мають юридичної сили. Згідно документів, дане підприємство надавало послуги будівельної спецтехніки на суму понад 850 тисяч грн. Усі вищезгадані фірми згідно інформації відповідних органів та інстанцій не мають в своєму розпорядженні, ані необхідних людських, ані будь-яких технічних ресурсів для надання послуг.

Завдяки проведеним оперативним заходам, встановлено, що всі вищезгадані роботи виконувалися власними силами підприємства за допомогою фізичних осіб, з якими тимчасово укладалися трудові угоди та із застосуванням власних технологічних транспортних засобів.

За підрахунками податківців під час виконання робіт, а саме, будівництво автостанції в обласному центрі та благоустрою ділянки дороги Київ-Чоп, директор, діючи за попередньою змовою з головним бухгалтером умисно ухилились від сплати податку на прибуток на суму понад 900 тисяч грн, податку на додану вартість - на суму 600 тисяч грн, а всього на загальну суму понад півтора мільйона гривень, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у великих розмірах.

Умисне ухилення від сплати податків вчинені за попередньою змовою групою осіб, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у великих розмірах карається штрафом від п'ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також:
У Рівному директор будівельної фірми привласнив 266 тисяч гривень бюджетних коштів

У Рівному будівельна фірма ухилилася від сплати податків майже на 3 млн гривень

Долю "конвертаційного" центру вирішуватимуть у суді





На правах реклами