Ми у Facebook
05.01.2012, 12:51

Бюджет Рівного депутати прийняли за 71 хвилину

Саме стільки тривала сесія Рівненської міської ради, на якій затверджувався головний фінансовий документ міста на 2012 рік. Депутати кажуть, що це найгірший бюджет за останні кілька років.
Порядок денний чергової сесії Рівненської міської ради складався з семи питань. Однак питання про надання згоди на передачу у спільну власність міста і області стадіону "Авангард" та питання про внесення змін в рішення про умови оренди приміщень у Народному домі, депутати відклали. Перше - через остаточне юридичне неузгодження, інше - через відсутність єдиної думки в членів комісії з Народного дому.

Ще за два питання, які стосувались надання матеріальної допомоги на лікування Сампарі О.І., проголосували швидко і майже одноголосно.

Невелику дискусію викликало головне питання цієї сесії - бюджет міста на 2012 рік. Представив проект бюджету начальник міського управління бюджету і фінансів Віктор Шульга. Далі був виступ депутата Олександра Лащука, який назвав цей фінансовий документ "бюджетом місцевих мародерів та розтягуванням недокраденого". Депутат розкритикував передбачення в бюджеті 600 тисяч гривень на браму кладовища. Його колега Олексій Бучинський запропонував частину цих коштів (300 тисяч) витратити на новий паркет для ДЮСШ №4, що у мікрорайоні "Північний". Володимир Хомко пообіцяв віднайти кошти поза бюджетом.

- Триста тисяч на паркет я знайду не з бюджетних коштів. Я знаю, де стоїть тумбочка, з якої можна їх дістати. Обіцяю - гроші на новий паркет в спортзал будуть, - запевнив міський голова Володимир Хомко.

Депутат Світлана Богатирчук-Кривко була незадоволена рівнем фінансування освіти і запропонувала внести в проект бюджету рядок, який би передбачав виділення коштів на капітальні видатки у разі перевиконання бюджету.

- Ми це можемо зробити, але ми не можемо записати якусь конкретну суму. Ми не знаємо скільки буде грошей. Але переконаний, що нам вдасться віднайти ресурси для потреб освітніх закладів. От будуть гроші по грантовому проекту, яким займається Васильчук (заступник міського голови, депутат Рівнеради - авт.). Думаю, ми зможемо наповнити цей напрямок, - сказав Володимир Хомко.


Зрештою, бюдежет депутати підтримали. За основний кошторис міста проголосували 37 депутатів із 49 присутніх. Не підтримали проект бюджету на 2012 рік лише фракція ВО "Свобода" та частина депутатів від ВО "Батьківщина".

У загальному бюджет Рівного на 2012 рік виглядає так:

Доходи бюджету становлять 756 мільйонів 980 тисяч гривень.
Із них - субвенції з загального фонду державного бюджету - 198 мільйонів 378 тисяч гривень.

Витрати міського бюджету на 2012 рік заплановані наступні:
на утримання органів місцевого самоврядування - 29 мільйонів 372 тисячі гривень;

освіта - 232 мільйони 638 тисяч гривень;

охорона здоров’я - 146 мільйонів 221 тисяча гривень;

соціальний захист та соціальне забезпечення - 199 мільйонів 132 тисячі гривень;

культура і мистецтво - 25 мільйонів 773 тисячі;

фізична культура і спорт - 8 мільйонів 814 тисяч гривень;

житлово-комунальне господарство - 24 мільйони 100 тисяч гривень;

на підтримку тижневика "Сім днів" - 560 тисяч гривень;

на міський транспорт - 12 мільйонів 153 тисячі гривень;

бюджет розвитку - 29 мільйонів 19 тисяч гривень;

на заходи з охорони та раціонального використання природних та земельних ресурсів - 1 мільйон 495 тисяч гривень;

інші видатки - 1 мільйон 24 тисячі гривень.

По завершенні сесії один з депутатів сказав (до речі, з тих, які за бюджет ГОЛОСУВАЛИ): "А потім вони згадають, що забули про ліфти і дахи і вже на наступній сесії почнуть вносити зміни".

Сесія міської ради розпочалась о 10:10, а закінчилась об 11:21.


Читайте також:
Рівненська облрада прийняла "сирий" бюджет на 2012 рік

У 2012 Рівненщина житиме на 2,3 мільярда обласного бюджету






На правах реклами