Ми у Facebook
06.01.2012, 19:15

На рівненському майдані Незалежності встановили дідуха [+Фото]

Традиція встановлювати на центральному майдані міста цей український різдвяний оберіг була започаткована торік. Вона неабияк припала до душі рівнянам, тому цього року під звуки гучної коляди дідух знову з'явився на майдані Незалежності.
Традиція ставити в оселі дідуха походить з дуже давніх часів. Господар вносив його у хату напередодні Різдва і ставив на почесне місце. Тому, як і минулого року, дідух на майдан виніс господар міста - міський голова Володимир Хомко.



- Минулого року у нас досить спонтанно виникла ця традиція і мені дуже приємно, що вона у нас прижилася, - зазначив міський голова Рівного Володимир Хомко. - Також дуже приємно те, що наш дідух є одним з найвищих в Україні.



Володимир Хомко додав, що наступного року на рівнян чекає відновлення ще однієї доброї традиції - на майдані Незалежності, недалечко від ялинки та дідуха, відкриють спражню різдвяну шопку:
- Я побачив по телебаченню як це зробили у Тернополі, - сказав Володимир Хомко. - До того ж вівці там - живі. Це дуже гарно і дуже подобається дітям. Наступного року зробимо так і у нас. І також із живими вівцями.



Більшість рівнян, що завітали на майдан Незалежності, не могли не помітити, що цьогорічний дідух - не новий, а минулорічний:
- Так, це саме той дідух, що стояв минулого року, - розповіла заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська. - Ми його оновили колоссям з нового врожаю. Це зробили у художній школі. На наступний рік, швидше за все, замовимо нового дідуха у того ж майстра, Миколи Огородника, оскільки так, як він, ніхто інший не зробить.

Різдвяний оберіг стоятиме на майдані Незележності як і годиться - до Водохреща.





На правах реклами