Ми у Facebook
08.01.2012, 10:36

Чи платитимуть рівняни за опалення менше?

Завдяки теплій погоді вдалося зекономити газ на опаленні квартир рівнян та бюджетних установ. Чиновники запевняють, що за цей опалювальний сезон споживачі відповідно й заплатять менше. Щоправда, натомість рівняни скаржаться в редакцію, що при ледь теплих радіаторах за тепло поки що платять не менше, ніж торік.
Заступник міського голови Олексій Хмилецький пояснив:
— У зв’язку з плюсовою температурою повітря, що зазвичай не характерно для зими, ми спожили менше газу, який витрачався на опалення будинків, ніж у 2010 році. Фактично зекономили 2 млн. 569 тис. грн. з початку опалювального сезону. Тож споживачі заплатять за опалення менше, ніж торік. Щоправда, це насамперед стосується бюджетних установ.

Окрім того, на 2012 рік планується державна програма зі встановлення теплових лічильників на кожен багатоповерховий будинок за рахунок державного фінансування. Проте обіцяти споживачам Рівного лічильники на тепло за державний кошт не можемо, адже невідомо, чи добре фінансуватиметься ця програма. Але надія є, адже аналогічна програма з встановлення таких лічильників на теплопостачальних підприємствах, розрахована на 2011 рік, у Рівному була профінансована на 100%.





На правах реклами