Ми у Facebook
10.01.2012, 14:30

Голова Рівненської УНП позивається до Януковича

До такого кроку голову Рівненської обласної організації Української Народної Партії й керівника обласної "Просвіти" Світлану Ніколіну підштовхнули однопартійці з Рясницького осередку УНП, що в Гощанському районі на Рівненщині.
Зокрема, УНПісти на чолі з Ніколіною вимагають від Вищого Адміністративного Суду визнати незаконним Указ Президента України Віктора Януковича № 1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат та професійних свят», яким Янукович скасував Указ свого попередника Віктора Ющенка від 19 листопада 2005 року № 1619 «Про День Свободи» і переніс відзначення цього дня з 22 листопада на 22 січня – День Соборності.

Про це OGO.ua повідомили у прес-службі Рівненської обласної організації Української Народної Партії.

На думку Ніколіної, об’єднання святкування Дня Свободи із Днем Соборності є нелогічним та історично не вмотивованим, адже це два історично різні свята. За її словами, Президент Янукович дозволив собі скасувати свято Помаранчевої революції лише з однієї причини – через панічний страх перед українським народом.

– Сама згадка про Майдан 2005 року вводить Віктора Януковича у стан заціпеніння. Влада прикривається тим, що об’єднує два свята в один день, але це сумнівне виправдання, оскільки якщо День Соборності святкують, базуючись на історичних подіях, то День Свободи – це більше свято духу, який не можна знищити, скасувавши указ, – наголосила політик.





На правах реклами