Ми у Facebook
13.01.2012, 10:26

На Рівненщині триває боротьба з "нелегальною" зброєю та вибухівкою

Працівники міліції переконані – ситуація із незаконним обігом у цій сфері залишається напруженою і є одним з основних факторів, що дестабілізують оперативну обстановку. Тож, відповідно до розпорядження УМВС, на території Рівненщини з 10 по 20 січня проводиться цільова оперативно-профілактична операція "Зброя та вибухівка".
— На превеликий жаль, бажаючих вчинити незаконну оборудку зі зброєю чи вибухівкою не стає менше, — зазначив заступник начальника УМВС України в Рівненській області Геннадій Юрчук. — Лише впродовж 2011 року працівники міліції порушили понад 170 кримінальних справ за фактами незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин, у результаті чого вилучено близько трьохсот її одиниць. Чималу частку цього "врожаю" складає найнебезпечніша – нарізна та гладкоствольна зброя. Всього такої за минулий рік правоохоронці вилучили 54 одиниці, а крім цього було виявлено та вилучено також 150 гранат та 12 саморобних вибухових пристроїв. А кількість вилучених набоїв сягає двох з половиною тисяч набоїв.

Санкцією статті 263 Кримінального кодексу України передбачено покарання до п’яти років позбавлення волі за незаконні операції зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами. А от в разі їх добровільної здачі особою органам влади особа звільняється від кримінальної відповідальності.







На правах реклами