Ми у Facebook
16.01.2012, 09:40

На Рівненщину зима прийшла зненацька?! [ОНОВЛЕНО]

Вже третій день йде сніг на радість дітям і дорослим. Нарешті зима схожа на зиму. Однак сніг приніс не тільки радість, а й клопоти водіям і дорожнім службам. Перші тепер змушені їздити повільно і надобережно, а для шляховиків прихід зими у середині січня, схоже, як сніг на голову...
Попри те, що сніг почав йти ще у п’ятницю увечері, дорожні служби, схоже, не дуже квапляться його прибирати. На переметених дорогах Рівного та області (принаймні кількох районів, де довелося бувати на вихідних) дорожню спецтехніку бачити не доводилось. Можливо, снігопад заскочив їх зненацька.

Дорога Рівне-Луцьк: поворот на село Городок
Дорога Рівне-Луцьк: поворот на село Городок


Сьогодні, 17 січня, вранці дорога Луцьк - Рівне була мало схожа на трасу. Замість двох смуг в одному напрямі була лише одна колія, "пробита" за ніч "фурами". Замість асфальту - слизька снігова каша.

Дорога Луцьк-Рівне в районі села Обарів
Дорога Луцьк-Рівне в районі села Обарів


Це не дуже сприяє безпеці руху. Так, наприклад, у суботу ввечері, на ділянці дороги між селами Бронники і Ставки злетів у кювет мікроавтобус "Мерседес". Сьогодні вранці неподалік повороту на "Рівнеазот" злетіла з дороги вантажівка.

Не краща ситуація й у Рівному. Засніжені вулиці Соборна, Степана Бандери, Дубенська. Очевидно, не краща ситуація й на інших вулицях. І це при тому, що, як звітували чиновники, у першій половині зими вдалося зекономити значну суму коштів через відсутність снігу. Але на готовність до його появи це, вочевидь, ніяк не вплинуло.

Вулиця Соборна (мікрорайон Ювілейний)
Вулиця Соборна (мікрорайон Ювілейний)


За офіційною статистикою ДАІ у Рівненській області за вихідні зареєстровано 3 дорожньо-транспортні пригоди в яких 5 осіб загинуло та 3 особи травмовано. Щодо "злітання" автомобілів з дороги, то зазвичай водії в таких випадках до ДАІ не телефонують, а вирішують проблему власними силами.

Сподіваємось, дорожні служби швидко оговтаються від раптової появи снігу в середині січня і почнуть чистити вулиці і траси.

Читайте також:

Комунальники чистять вулиці цілодобово, але цього не видно [+Фото]

Дорожники Рівненщини: "Центральні дороги у нас "чорні"





На правах реклами