Ми у Facebook
16.01.2012, 10:29

Українці з жахом згадують катастрофу Costa Concordia

Українці розповіли про жахи, які їм довелося пережити під час катастрофи круїзного лайнера Costa Concordia.
Під час катастрофи круїзного лайнера Costa Concordia поблизу острова Джильо його екіпаж був безпорадний і давав неправдиву інформацію про ситуацію.

Про це у інтерв'ю ТСН розповіли українці, які були на лайнері.

Туристи запевняють, що все відбувалося стрімко. Судно відразу нахилилося в один бік. А потім стало хилитись у протилежний. Зникло світло, залишилося тільки аварійне у коридорах. Люди бігли навмання. А персонал був безпорадним.

"Ніхто нічого не знав, вони самі були перелякані, розгублені і забули напевно свою рідну мову, не те що англійську", - каже Марина Котхова з Одеси.

Земляк жінки Віктор Пащенко розповідає, що спуститися на палубу можна було лише по внутрішніх прольотах - зовнішніх трапів не було.

Поки корабель ішов під воду, пасажирів заспокоювали і просили розійтися по каютах.

"Коли ми вийшли на палубу, нам давали неправдиву інформацію, не переживайте, все в порядку, корабель під контролем", - обурений одесит В’ячеслав Котхов.

Тим часом на кораблі здійнялася паніка, люди збагнули, що йдеться про життя або смерть.

"Уявляєте, 5 тисяч людей і всі хочуть врятуватися, біжать на ці шлюпки, інваліди, діти. Шлюпки не опускалися, ми стрибали з четвертої палуби на третю, я всі ноги обдер", - згадує жахіття катастрофи Пащенко.

Під тиском пасажирів у рятувальні човни стали садити людей. Люди не знають, кому дякувати. Чи то філіппінці, чи індонезійці на власний страх і ризик пускали людей на човни. Щоправда, як спустити їх на воду знали не всі.

Люди підтверджують – кому не вистачало місця в човнах, стрибали у воду, сподівалися, що їх підбере берегова охорона. Посеред галасу стюарти вигукували імена загублених дітей. А немовлят батьки в паніці давали в човни чужим людям.

Туристи вважають, що лайнер напоровся на острів, а не на якісь підводні скелі.

"Які рифи! Просто напоролися на острів! Врубався в острів зі всієї дурі!", - впевнена Олександра Філіппова з Одеси.

Круїзний лайнер Costa Concordia, на борту якого перебували понад 4,2 тисячі осіб в ніч на 14 січня зазнав аварії поблизу острова Джильо. За словами капітана, судно "наїхало" на скелі, які не були вказані на навігаційній карті. В результаті катастрофи п'ятеро людей загинули, не менше 67 отримали поранення, 15 досі вважаються зниклими безвісти. На борту лайнера було 35 українців. 27 вже повернулися додому, троє вирішили продовжити відпочинок.





На правах реклами