Ми у Facebook
18.01.2012, 18:11

Земельних ділянок під індивідуальну забудову у Рівному достатньо

Про це заявляють у Головному управлінні Держкомзему у Рівненській області. Проте, через відсутність на цих ділянках комунікацій, влада її нікому не виділяє.
Одним з основних питань, із якими мешканці обласного центру звертаються до Головного управління Держкомзему у Рівненській області, є питання виділення земельних ділянок під індивідуальну забудову. Дехто чекає своєї землі з 1992 року.

— У Рівному, після зміни меж міста у 1998 році, достатньо земельних ділянок, які можна давати під індивідуальне будівництво, — говорить начальник Головного управління Держкомзему у Рівненській області Світлана Богатирчук-Кривко. — Проблема лише в тому, що там не проведені комунікації. Я вважаю, що можлива така процедура: спочатку виділяється земельна ділянка для проведення комунікацій, а потім роздається земля населенню. Щоб не вийшло так, як в Червоних Горах, що спочатку побудували, а потім немає ні доріг, ні соціальної інфраструктури, і кожен сам проводить все що може.

Ще однією проблемою, за словами Світлани Богатирчук-Кривко, залишається ведення черги на отримання цих ділянок.
— Декілька раз Верховна Рада пробувала зобов'язати органи місцевого самоврядування вести правильну чергу на отримання земельних ділянок, але на сьогодні законодавчо це ніде не закріплено, - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.





На правах реклами