Ми у Facebook
21.01.2012, 15:33

21 січня – Міжнародний день обіймів!

21 січня, увесь світ відзначає незвичне і дуже добре свято – Міжнародний день обіймів (International Hug Day). Саме в цей день хлопці та дівчата обіймаються без будь-якого інтимного підтексту. Згідно з традицією свята, обійняти в цей день можна усіх, у тому числі незнайомих. Вважається, що під час дружніх обіймів люди обмінюються душевним теплом, почуттям безпеки і комфорту.
Вважають, що це свято було засноване у США в 1986 році під назвою Національного дня обіймів. Втім воно швидко поширилося по всьому світу, після чого його стали називати Міжнародним днем обіймів.

Деякі вчені стверджують, що за допомогою обіймів іноді можна навіть вилікувати людину. А на думку італійського професора вони, взагалі, є еліксиром життя. Саме ці емоційні прояви не тільки зміцнюють здоров’я, але й продовжують життя. Наприклад, Альберт Ейнштейн зізнався: коли він зазнавав труднощів у науковій роботі, то йшов до дружини. "Я просив обійняти мене. Тепло і увага жінки давали мені новий поштовх енергії". Пікассо, якщо на думку не приходила нова ідея, любив, щоб йому масажували спину. Сименон, коли "рука не тяглася до пера", вирушав до манікюрниці.

Психологи наголошують: обійматись необіходно! У кожної людини є своя певна "доза" - комусь потрібно більше простих дружніх обіймів, комусь - менше. Але завжди, щиро обіймаючи будь-кого, ти даруєш йому відчуття тепла, безпеки, радості, захищеності та морального комфорту.

Обійми і поцілунки, на думку дослідників, є справжнім еліксиром життя! Нещодавно італійські медики заявили, що їм нарешті вдалося знайти секрет довголіття. Група вчених після шести років досліджень з упевненістю заявила: існує безсумнівний зв'язок між віком і почуттями. У ході експериментів фахівці вивчали емоційне життя і фізичний стан 450 людей похилого віку і прийшли до сенсаційним результатів: виявилося, що ті, хто не скупиться на ласки і добрі слова, можуть прожити довше за тих, хто звик стримувати свої емоції. А співробітники одного американського університету провели анкетування та обстеження серед великої групи людей похилого віку, які проживають в різних районах Канади, і прийшли до висновку, що подружжя, які не відмовилися від поцілунків і обіймів, мають більшу стійкість до багатьох хвороб і повільніше старіють.

У Рівному відбулась акція FREE HUGS ("Вільні обійми")



Подібні досліди проводили і в давнину… У перервах між хрестовими походами імператор Священної Римської імперії Фрідріх II Штауфен (1194-1250) встиг провести жорстокий експеримент. "Контрольну групу" новонароджених відібрали у матерів, передали нянькам, яким наказали здійснювати за "полоненими" тільки загальний догляд - годувати і купати, але ні в якому разі не розмовляти з ними, не балувати, не брати на руки. Фрідріху цікаво було дізнатися, якою мовою заговорять і як будуть себе почувати немовлята, які ніколи не чули звуків людської мови, яких не любили, не пестили, не гладили, яким не співали колискові пісеньки... І що ж у результаті? А нічого доброго: всі діти незабаром померли. Але не будемо більше про сумне.

Вплив людського контакту незбагненно величезний. Часом цей контакт замінює найсучасніші ліки. Ласки можуть стати чудовим відволікаючим засобом при багатьох нездужання і значно знижувати больові відчуття. А ви знаєте, як мурахи "реанімують" своїх пригнічених родичів? Вони, виявляється, пробігаючи повз потерпілого, намагаються торкнутися його ніжками або вусиками. Ця процедура повторюється досить довго аж до повного відновлення. Дотики ніби говорять потерпілому, що він потрібен "спільноті", і це змушує його "повертатися до ладу".

Існують навіть рекорди обіймів. Наприклад, у Мексицi понад 14 тисяч осiб одночасно обiйнялися, аби потрапити до "Книги рекордiв Гiннеса". À студентка коледжу зі штату Юта (США) встановила новий рекорд. Менш ніж за годину 18-річна Джордан Пірсі обійняла 765 людей.

Тож частіше обіймайте коханих, рідних, близьких! Адже зробити когось трішки щасливішим так просто!






На правах реклами