Ми у Facebook
22.01.2012, 12:15

У Голлівуді заснували кінопремію для собак

У Голлівуді заснували кінопремію для собак-акторів. Названо навіть перші номінанти на отримання почесної нагороди.
Кінопремія називається Golden Collar Award ("Золотий нашийник") і буде вручатися собакам, що грає в кіно і телевізійних шоу. Премію заснував портал Dog News Daily, присвячений новинам з життя собак, повідомляється у блозі журналу Variety.

18 січня відбулася церемонія оголошення списку претендентів на "Золотий нашийник". Ведучими вечора були актриса Пенелопа Енн Міллер і пес Уггі, який зіграв у картині Артист Мішеля Хазанавічус.

Всього на Golden Collar Award претендують 24 актора в п'яти номінаціях.

Сам Уггі, чия кар'єра почала розвиватися після його участі в зйомках чорно-білої картини "Артист", претендує на нагороду в категорії "Кращий пес", який зіграв у художньому фільмі. При цьому він номінований відразу за два фільми - за його дебют "Води слонам!" і другу стрічку "Артист".

Вручення нагород відбудеться 13 лютого в Лос-Анджелесі.

"Золотий нашийник" став не першою премією для собак в індустрії кіно. Так, в рамках Каннського кінофестивалю з 2001 року вручається спеціальна пальмова гілка для собак-акторів. У 2011 році її отримав все той же Уггі за фільм "Артист". У 2010 році нагороди Каннського фестивалю був удостоєний пес Бос за фільм "Чарівна Тамара".





На правах реклами