Ми у Facebook
24.01.2012, 15:24

Грабіжники рівненських банків постануть перед судом [+Відео]

Фото www.volynnews.com

Уже до кінця січня слідчі обласного управління міліції обіцяють завершити розслідування кримінальної справи про гурт рівнян, який майже рік тероризував банківські установи.
У кримінальній справі фігурують четверо молодих людей. Їм уже висунули звинувачення у скоєнні семи розбійних нападів, зокрема, на банки та магазин, а загалом на їхньому рахунку 10 злочинних епізодів. Про це повідомляє телеканал "Рівне 1".

"Сім нападів на банки і один магазин. Також ще в результаті розслідування цієї справи було ще три епізоди: і зброя. На загал – це 10 епізодів. На даний час досудове слідство у справі фактично завершено, всім пред’явлено обвинувачення. Фактично, розпочалося ознайомлення із матеріалами кримінальної справи. Ми плануємо буквально через тиждень-півтора передати справу до суду", - розповів начальник слідчого управління УМВС у Рівненській області Анатолій Грицишин.

Як розповіли в міліції, зловмисники грабували банки не лише в Рівному. Слідчі кажуть, що мають чимало доказів їхньої причетності до розбійного нападу на відділення ПриватБанку в Луцьку у лютому 2011-го. Тоді розповідали, що здобиччю озброєних злочинців стали понад 200 тисяч гривень.



"Ми виїжджали на Волинь. І, відповідно, проводили там комплекс заходів. Також цей епізод рахується за ними. У будь-якому випадку ми максимум зібрали доказів, щоб довести, що це – їхній епізод", – зазначив Грицишин.

Частину викрадених грошей та зброю оперативники вилучили під час обшуків. Обвинувачені вину визнають частково. Окрім розбійних нападів, їм інкримінують ще й бандитизм, що є унікальним випадком для сучасної України.

Наразі четверо фігурантів кримінальної справи у СІЗО. Їм загрожує понад 10 років позбавлення волі. Покарання для них обере суд.

Читайте також:

У Луцьку шукають зловмисників, які пограбували банк за "рівненським” сценарієм

У Рівному знову пограбували відділення ПриватБанку [ОНОВЛЕНО]

У Рівному озброєні злочинці в масках пограбували ПриватБанк





На правах реклами