Ми у Facebook
25.01.2012, 11:02

На Рівненщині "Волинь-Цемент" переходить на вугілля та сміття [+Фото]

Майже повністю відмовитись від використання газу на виробництві цементу планує ПАТ "Волинь-Цемент". Зараз підприємство переобладнало виробництво на використання вугілля. А вже невдовзі тут використовуватимуть альтернативне паливо на основі сміття.
Як розповів генеральний директор ПАТ "Волинь-Цемент" Сергій Дудзяний, за останній десяток років інвестори вклали в оновлення та розвиток виробництва понад 66 мільйонів гривень. А це нові очисні споруди, фільтри цементних млинів, електрофільтри цементних силосів та інші оновлення. Втім, на фоні постійного здорожачання газу, одним з пріорітених напрямків було переведення технологічних циклів на використання вугілля в якості палива.



Із 2010 року лінії з виробництва клінкеру почали переводити на використання вугілля замість природного газу. Проект вартістю 60 мільйонів євро не був марним. Адже за останній рік "Волинь-Цемент" скоротило споживання природного газу зі 108 мільйонів кубометрів на рік до 7,8. Таким чином фінансова економія - майже 20 відсотків.



- Крім того, під час спалювання вугільного пилу у нас не залишається відходів. Адже його компоненти при високій температурі розщепляються на молекулярному рівні і покращують якість виробленого цементу. При цьому процесі не відбувається виділення шкідливих речовин, - зауважив начальник відділу екології ПАТ "Волинь-Цемент" Роман Науменко.



На черзі запровадження використання альтернативного палива на основі сміття та відпрацьованих автомобільних покришок. Проект модернізації виробництва вартістю понад 2,6 мільйона євро - дозволить спалювати таке паливо без шкоди для довкілля. А виготовлятимуть "сміттєве" альтернативне паливо на сміттєсортувальному заводі у Рівному.



За словами голови Рівненської ОДА Василя Берташа, запровадження такого проекту дозволить вирішити нагальну проблему перезавантаженості полігона твердих побутових відходів у Рівному. А на перспективу - й інших сусідніх міст.











На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ