Ми у Facebook
26.01.2012, 12:32

На Рівненщині молодик "обчищав" квартири, а на крадені гроші купував наркотики

Млинівчанин 21-річний Володимир, непрацюючий, за декілька місяців минулого року, вкравши гроші та золоті вироби на декілька десятків тисяч гривень, потратив усе на наркотики. Нині вын затриманий млинівськими правоохоронцями.
Протягом останніх місяців минулого року у Млинові було здійснено ряд крадіжок із помешкань млинівчан, торговельних закладів, об’єктів сфери побутового обслуговування населення. За попередніми даними зловмисник «обчистив», як кажуть у народі, шість помешкань жителів райцентру та п’ять магазинів.

Працівники міліції звернули увагу на «вузьку спеціалізацію» крадія, він свої грішні апетити не розпилював на широкий асортимент товарів у торгівельних закладах, а також на чималий вибір у квартирах, а вгамовував їх лише грошима та ювелірними виробами та діяв виключно у райцентрі.

На початку нинішнього року працівники сектору карного розшуку спільно з іншими службами райвідділу вирахували і затримали зловмисника. Ним виявився 21-річний Володимир, мешканець райцентру, ніде не працюючий. Юнак раніше притягувався до кримінальної відповідальності, щоправда, за скоєне був засуджений умовно. Не уникнув і адміністративної відповідальності, в тому числі за вчинення дрібної крадіжки. На жаль, за розум не взявся, і вирішив ще раз випробувати долю.

Слід зазначити, що крадій сповна використовував свій кримінальний талант. «На діло» ходив після вивчення обстановки та поведінки жертв майбутніх крадіжок. Скажімо, одну із квартир обікрав, поспілкувавшись з господинею, яка наївно розповіла про свої статки та носила коштовні прикраси. В іншому випадку відстежив, що хазяїн розважається у барі, відтак помешкання залишилося без нагляду. У деякі квартири «навідувався» після того, як переконувався, що господарів немає вдома, причому в окремих випадках слідкував, чи далеко вони відійшли від домівки.

В одному з випадків підказкою слугувало і вимкнене світло у квартирі. Скориставшись з цього злодій вийняв віконну раму та проник у будинок, з барсетки, яка знаходилась у кімнаті, викрав 2000 гривень.

З будинку 37-річного Віталія, приватного підприємця, знаючи, що господаря немає вдома, Володимир викрав 17 золотих виробів.

У переддень новорічних свят, переконавшись, що поблизу нікого немає, юнак вибив віконне скло в магазині «Велес», який розташований в райцентрі на вулиці Народній, та викрав товарно-матеріальних цінностей на суму більше 2000 гривень.

Словом, за чотири місяці азартних злодійських перегонів фінансовий кримінальний доважок юнака сягнув кількох десятків тисяч гривень. Причому, викрадені коштовності і гроші повністю використовував на придбання наркотиків.

Цікаво, що крім крадіжок, зловмисник вирішив урізноманітнити своє дозвілля шахрайством: забезпеченого жителя райцентру «розвів» на 20 тисяч гривень.

Нині правоохоронці перевіряють інформацію про причетність Володимира до скоєння інших злочинів.

Слідчим відділенням райвідділу порушено кримінальні справи за частиною 3 статтею 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 6-ти років. Сам Володимир затриманий в порядку статті 115 Кримінально-процесуального кодексу України, вирішується питання про його арешт. Звісно, що крапку у цій справі поставить суд.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини