Ми у Facebook
31.01.2012, 13:04

У Рівному за рекламу на стовпах штрафуватимуть студентів?

За розміщення реклами у неналежних для цього місцях каратимуть "гривнею". Саме цей спосіб визнала найфективнішим спеціальна комісія депутатів Рівнеради, яка взялася очистити місто від різноманітних афіш та оголошень на стовпах, деревах, стінах будинків.
Аби обурені депутати Рівнеради не обклеювали рекламними оголошеннями офіси фірм, які власне й розміщують цю рекламу в непристосованих місцях, їх об’єднали у спеціальну комісію. Саме вона й має знайти спосіб як зробити так, аби рекламні та приватні оголошення розміщувалися лише у встановлених місцях. Окрім депутатів, туди увійшли представники міліції та управління ЖКГ міста. Усі вони дійшли одного висновку: ніщо так не впливає, як... штрафи.

— Найбільш дієвий метод боротьби із несанкціонованим розміщенням реклами є значні розміри штрафів, які порушники будуть змушені платити, якщо їх спіймають "на гарячому", — каже голова комісії, депутат Рівнеради Олександр Курсик. — Мінімальний розмір такого штрафу за Адмінкодексом становить 340 гривень, а для посадових осіб — до 1700 гривень. Плюс ця людина має за два дні зняти всю свою несанкціоновану рекламу. Працівники міліції пообіцяли штрафувати порушників. Проте тут може виникнути інша проблема. Адже в основному клеять таку рекламу студенти. Якщо їх спіймають, то саме вони з власних стипендій сплачуватимуть 340 гривень. З однієї сторони ми частково вирішуємо проблему, а з іншої – робимо гірше окремому студенту.

Найбільше потерпають від несанкціонованої реклами центр міста, місці поблизу вищих навчальних закладів та райони залізничного та автовокзалів. Слідкувати за "зняттям" таких реклам у деяких комунальних підприємствах відповідають окремі люди. До того ж, за словами депутата, значна частина стовпів покрита фарбою, до якої не клеїться реклама.

— Але наші люди примудряються повісити її вище, або обмотати скотчем, - констатує Олександр Курсик. — Тому ми пропонуємо альтернативу. Звертаємося до управління ЖКГ, голів ОСББ та начальників ЖКП, аби встановили, де ще немає, додаткові дошки для оголошень, на яких усі бажаючі зможуть розміщувати власну рекламу, не забруднюючи місто. Ми так зробили у себе в під’їзді, і всі щасливі: дошка недорога, є де розміщати оголошення, і нам не обклеюють двері.

За словами головного спеціаліста відділу благоустрою міста Оксани Тимчаюк, нині підприємці самі охоче пропонують за власні кошти виготовити дошки для оголошень та розмістити їх на житлових будинках.

— Проте це лише за умови, що частина такої дошки буде використовуватися під платну рекламу, а частина – безкоштовну, – зазначила пані Тимчаюк.
Не оминули увагою й передвиборчі перегони, які стартуватимуть цьогоріч.

Керівників місцевих осередків політичних партій комісія просить не обклеювати агітацією все місто. Адже ця реклама буде зніматися, а людей, які будуть її розміщувати, штрафуватимуть.

Для розміщення таких агітматеріалів просять використовувати спеціальні стенди, які будуть встановлені у місцях найбільшого скупчення людей у виборчий період.

— Я лишаю за собою право й надалі зривати ці оголошення, спілкуватися телефоном з власниками, відвідувати їх для розмови чи врешті — таки обклеїти офіс такими оголошеннями, аби вони відчули на собі, як це роблять комунальники, котрі мають знімати їх рекламу, — підсумував Олександр Курсик.





На правах реклами