Ми у Facebook
02.02.2012, 11:09

Благодійні внески у НУВГП планували збирати з виховною метою

Як уже повідомляв OGO.ua, днями з'явилася інформація про те, що адміністрація НУВГП звернулася до студентів із вимогою здати кошти на погашення заборгованості за комунальні послуги. Чи були насправді такі вимоги, представникам ЗМІ пояснив ректор НУВГП Василь Гурин.
Ситуація, що склалася навколо "вимог-прохань" адміністрації НУВГП, звернених до студентів, викликала достатньо велике збурення як у студентському середовищі, так і у ЗМІ. Зустрітися з останніми вирішив ректор НУВГП Василь Гурин, аби "пролити світло" на це питання.

Щоправда, журналістів, які прийшли зустрітися із ректором, випередили правоохоронці. Представників міліції та прокуратури також зацікавило питання "благодійних" внесків і вони завітали до кабінету ректора, через що пан Гурин запізнився на прес-конференцію хвилин на двадцять.

До представників ЗМІ ректор вийшов не в доброму гуморі і запропонував усім представитися, щоб він знав з ким спілкується. З-поміж учасників прес-конференції були й представники студентської правозахисної кампанії "Безводник", що також мали питання до ректора. Почувши хто вони, пан Гурин сказав, що спілкуватися із ними не бажає. Хлопці були змушені залишити залу.

- На цей квартал вартість комунальних платежів підвищилася на 56%, - пояснив ректор НУВГП Василь Гурин. - А додаткові кошти на оплату комунальних послуг ми можемо залучити лише спонсорські. Ми обговорювали це питання на деканській годині і на вченій раді, і не знаємо, чи надійдуть нам ще якісь кошти з Міністерства до ЄВРО-2012. Тому вирішили шукати шляхи залучення спонсорської допомоги.

Василь Гурин додав, що на даний момент ніякої заборгованості ВНЗ не має, що підтвердив відповідними довідками університету.

За словами Василя Гурина, питання внесків було винесено на обговорення студентського самоврядування, а далі ця ініціатива поширювалася через деканати й старостат до студентів. Василь Гурін пояснив, що це було зроблено як з економічною, так і з виховною метою, аби студенти більш дбайливо ставилися до майна університету.

- Ми лише хотіли дізнатися думку студентів, чи можуть вони чи їхні батьки зробити такий благодійний внесок, - говорить Василь Гурин. - Ми нікого не заставляємо нічого платити. Чому ця розмова розгорнулася зовсім в іншому напрямку, ніби ми у когось щось вимагаємо, я не розумію.

Як стало відомо OGO.ua, наразі прокуратура продовжує перевірку сплати студентами "добровільних" внесків.

Читайте також:
За борги НУВГП розраховуватимуться студенти?
У рівненському "водніку" за "благодійні" внески купують квартири викладачам?





На правах реклами