Ми у Facebook
02.02.2012, 16:23

У Єгипті футбольні вболівальники здійняли бійку: загинули понад 70 людей

Матч лідерів чемпіонату Єгипту з футболу затьмарений жахливою трагедією, під час якої залинули більше 70 людей та більше 100 отримали поранення різного ступеня важкості.
Вболівальники команди "Аль-Масрі" вибігли на поле і атакували гравців та вболівальників команди "Аль-Ахлі".

Трагедія трапилася в місті Порт-Саїд в результаті безладдя на матчі "Аль-Масрі" - "Аль-Ахлі".

Після матчу вболівальники місцевої команди вибігли на поле і намагалися атакувати гравців та вболівальників команди суперника.

73 загиблих і більше 1000 поранених - такими є наслідки футбольного безладдя у Порт-Саїді.

"У моргах на даний момент знаходяться 73 тіла загиблих в результаті безладів на стадіоні. Причиною загибелі людей стали піротехніка, травми, отримані в тисняві, а також численні удари по голові", - повідомив представник Міністерства охорони здоров'я Єгипту в Порт-Саїді.

Зазначимо, що матч завершився з рахунком 3:1 на користь "Аль-Масрі". Незважаючи на сприятливий результат зустрічі, тисячі вболівальників "Аль-Масрі" відразу після фінального свистка прорвали огорожу та атакували сектор, на якому розташувалися прихильники столичної команди, а потім, вибігши на поле, напали на футболістів і тренерський штаб "Аль-Ахлі".

Травми отримали як мінімум двоє гравців "Аль-Ахлі". Водночас тренера "Аль-Ахлі" португальця Мануеля Жозе сили безпеки встигли вивести у підтрибунне приміщення.

Натомість на стадіоні і навколо арени творилася вакханалія. Вболівальників каїрського клубу загнали в кут. У результаті виникла тиснява, в якій загинуло кілька десятків людей.

Тих же, хто зумів вибратися зі стадіону, на вулиці чекали розлючені фанати "Аль-Масрі", які прагнули розправи над своїми каїрськими візаві. В уболівальників "Аль-Ахлі" летіли камені і пляшки.

Деяким шанувальникам "Аль-Ахлі" вдалося прорватися в роздягальню каїрського клубу. Це їх і врятувало.

А сили спеціальних підрозділів єгипетської поліції прибули на стадіон занадто пізно.

Читайте також:
Бедуїни захоплюють курортні комплекси Єгипту





На правах реклами